1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “SONUNA KADAR MÜCADELE EDECEĞİZ”
“SONUNA KADAR MÜCADELE EDECEĞİZ”

“SONUNA KADAR MÜCADELE EDECEĞİZ”

Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanı Asım İdris, Kıbrıs Türk sporcuların yurt dışına açılması için Kıbrıslı Türklerin uluslararası hukuka dâhil olması gerektiğini söyledi.

A+A-

İDRİS: “ULUSLARARASI HUKUKA DÂHİL OLMALIYIZ”

SERTOĞLU: “SONUNA KADAR MÜCADELE EDECEĞİZ”

GÖKTAŞ: “YAŞARKEN ONURLANDIRMALIYIZ”

Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanı Asım İdris, Kıbrıs Türk sporcuların yurt dışına açılması için Kıbrıslı Türklerin uluslararası hukuka dâhil olması gerektiğini söyledi.

Kıbrıs Türk Futbol Antrenörleri Derneği’nin, Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu ve Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği işbirliğiyle düzenlediği, Nurettin Tüzel Antrenör Yenileme Semineri, bugün, Malpas Hotel’de başladı.

Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, seminerin açılışına katılan Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanı Asım İdris, Kıbrıs Türk sporunu en büyük sorunun yurtdışına açılamamak olduğunu belirterek, bu sorunun çözülebilmesi için Kıbrıslı Türklerin uluslararası hukuka dâhil olması gerektiğini söyledi.

İdris, seminere Nurettin Tüzel’in adının verilmesinin önemli bir vefa örneği olduğunu kaydetti.

Ülkede futbolunun daha ileriye taşınması, dünya standartlarını yakalaması amacıyla bir dizi çalışma yapıldığını anımsatan İdris, gençlik ve spora bütçeden yüzde 1 pay ayrılmasını eleştirdi.
 
Türkiye Cumhuriyeti ile imzalanan protokol kapsamında fonların kaldırılmasının gündeme geldiğini, bunun uygulanması halinde bütçe payının daha da düşeceğini ifade eden İdris, spor camiasından bu duruma sessiz kalmamasını istedi.

İdris, ülkede sportif altyapının yetersiz, kaynakların sınırlı olduğuna işaret ederek, mevcut tesislerin işlevsel hale getirilmesi; ülkesel düzeyde spor master  planı  hazırlanması gerektiğini vurguladı.

Kıbrıs Türk sporunu en büyük sorunun yurtdışına açılamamak olduğunu ifade eden Asım İdris, “Bu sorun nutukla değil, hukukla çözülür bunun için de Kıbrıslı Türklerin uluslararası hukukun içine girmesi gerekir” ifadesini kullandı. 

İdris, Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’nun, uluslararası hukukun içinde yer aldığını ve istisnai bir imkana sahip olduğunu anlatarak, Federasyon’un “futbolu dünyaya açma yönünde aralayacağı kapıdan ülke siyaseti, ekonomisi, eğitim ve sporunun da geçebileceğini” belirtti.

SERTOĞLU: “SONUNA KADAR MÜCADELE EDECEĞİZ”

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Sertoğlu ise konuşmasında, Kıbrıs Türk Futbolunu yurtdışına açma hedefinin her zaman gündemde tutulması gerektiğini belirterek, göreve geldikten sonra bu amaçla yaptıkları girişimlerinin bazı kesimlerce eleştirildiğini söyledi.

Dünya’da sürekli gelişen futbol sektörünün, ülkede hedefsizlik ve motivasyonsuzluk nedeniyle “geriye gittiğini” ifade eden Sertoğlu, Kıbrıs Türk Futbolunu yurtdışına açana kadar mücadeleye devam edeceklerini kaydetti.

GÖKTAŞ: “YAŞARKEN ONURLANDIRMALIYIZ”

Seminerin açılışında konuşan Kıbrıs Türk Futbol Antrenörleri Derneği Başkanı Süleyman Göktaş, “seminere ülke futboluna uzun yıllar emek veren çok değerli bir teknik adam olan Nurettin Tüzel’in adını verdik” diyerek, Kıbrıs Türk Futbolu’na emek verenleri yaşarken onurlandırmayı görev bildiklerini söyledi.

TÜZEL

Eski teknik direktörlerden Nurettin Tüzel ise, ülke futboluna verdiği hizmetler nedeniyle, onurlandırılmanın gururunu yaşadığını belirerek, seminere adını vermeyi uygun gören herkese teşekkür etti.

DİLBER

Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği Genel Başkanı İsmail Dilber de, Kıbrıs Türk Futbolu’nun gelişmesi ve yurtdışına açılmasına yönelik girişimlere katkı koymaya devam edeceklerini, ülke futbolunun kısır döngüden çıkması için esas hedefin yurtdışına açılımı sağlamak olduğunu söyledi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.