1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SONUNDA İSYAN ETTİLER
SONUNDA İSYAN ETTİLER

SONUNDA İSYAN ETTİLER

Lefke’nin merkezinde bulunan çöplük alanının zaman zaman yanması ve oradan yayılan kötü kokular isyan ettirdi.

A+A-

Lefke’nin merkezinde bulunan çöplük alanının zaman zaman yanması ve oradan yayılan kötü kokular bölge sakinlerini isyan ettirdi.

Çöplüğe çözüm bulunmasını isteyen Lefke Çevre ve Tanıtma Derneği, Lefke Vakfı Mütevelli Heyeti, Denizli Gemikonağı Kalkındırma Derneği, Bağlıköy Eko Turizm Gönüllüleri dün eylem gerçekleştirdi. Eyleme CTP-BG Güzelyurt Milletvekili Armağan Candan, CTP-BG ve DP-UG Lefke Örgüt Başkanları ve vatandaşlar da katıldı.

SONUNDA İSYAN ETTİLER

Eylemde konuşan Lefke Çevre ve Tanıtma Derneği Genel Koordinatörü Tamer Dayıoğlu, çöplükte meydana gelen yangın ve kötü kokuların halkı rahatsız ettiğini söyledi. Lefke Belediyesi’nin soruna çare bulmamasını eleştiren Dayıoğlu, belediye başkanının çözüm yerine bahane ürettiğini ifade etti. Dayıoğlu, Lefke’nin merkezinde bulunan çöplük alanının geçmiş yıllarda da alevlendiğini ve bölge halkının günlerce duman ve ağır bir koku altında kaldığını belirtti. Her yıl en az bir kez tekrarlanan bu tür olaylara karşı Lefke Belediye Başkanı Mehmet Zafer’in tedbir almadığını belirten Dayıoğlu, sorunların tek kaynağının belediyenin ilgisizliği olduğunu dile getirdi.

DAYIOĞLU, BELEDİYEYİ GÖREVE ÇAĞIRDI

Çöplerin ayrıştırılarak yeniden kullanılır hale getirilmesinin soruna çare olacağını belirten Dayıoğlu, çözüm bulunana kadar acil bir şekilde çöplüğün yerleşim alanı dışına çıkarılması gerektiğini ifade etti. Yaşanan sorunun Lefke halkının kaderi olamayacağını belirten Dayıoğlu, soruna çözüm bulunmasının yetkililerin öncelikli görevi olduğunu vurguladı. Dayıoğlu, “Benzer olayların yaşanmaması için gerekli tedbirler alınmalı. Bu sorun Lefke halkının kaderi olamaz. Lefke Belediye Başkanı’ndan mazeret değil çözüm üretmesini bekliyoruz. Bu onun en önde gelen görevlerindendir” dedi.

Star Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.