1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ŞONYA DP-UG’DEN İSTİFA ETTİĞİNİ AÇIKLADI!
ŞONYA DP-UG’DEN İSTİFA ETTİĞİNİ AÇIKLADI!

ŞONYA DP-UG’DEN İSTİFA ETTİĞİNİ AÇIKLADI!

Bu sabah istifasıyla ilgili basın açıklaması yapan Şonya,

A+A-

 

“DP ÜST YÖNETİMİNİN DEĞİŞİK ÇEVRELERLE VARDIĞI UZLAŞMA SONUCU, DP TABANINA İHTİYAÇLARI OLMAYACAĞINI DÜŞÜNDÜKLERİNİ GÖSTERMEKTEDİR”

“ÖNÜMÜZDEKİ SÜREÇTE DP’NİN PLANLI TASFİYESİ SÖZ KONUSU OLABİLECEKTİR”

Demokrat Parti (DP) kurucu üyesi ve eski genel sekreterlerinden Bengü Şonya partisinden istifa ettiğini açıkladı.

Bu sabah istifasıyla ilgili basın açıklaması yapan Şonya, yerel seçimlere değinerek, Demokrat Parti Ulusal Güçler (DP-UG)’in belirsiz bir rota izleyerek, parti aidiyeti sorgulanabilir kişilere destek vermek için kullanıldığını iddia etti.

Şonya, parti tabanı ve pati yetkili organlarının görüşleri alınmadan göstermelik ve çoğu zaman yanlış kararlar alındığını savundu.

Açıklamasında istifa gerekçelerini sıralayan Bengü Şonya, parti üst yönetimine eleştirilerde bulunarak, “kısa sürede partide gerçekleşen 400 küsur istifanın nedenlerinin araştırılması yerine inkar yönüne gidildiğini, ‘giden gitsin kalan sağlar bizimdir’ mantalitesi ile rahatsızlıkların görmezden gelindiğini, 20 yıllık partililerin menfaat bekleyenler olarak lanse edildiğini” kaydetti.

Şonya, “Parti tabanına karşı sergilenen bu vurdumduymaz davranış DP başkanı ve üst yönetimindekilerin önümüzdeki süreçte değişik çevrelerle vardıkları siyasi uzlaşma sonucu DP tabanına ihtiyaçları olmayacağını düşündüklerini göstermektedir. Açıkçası önümüzdeki süreçte DP’nin planlı tasfiyesi söz konusu olabilecektir” dedi.

“Arkadaşlarıyla birlikte verdiği tüm uğraşlara ve karşılıksız özverilere rağmen kurucusu olduğu Demokrat Parti’yi tek adam yönetiminden kurtarıp kurumsal bir yapıya kavuşturmak imkanı olmadığını” söyleyen Şonya,  Demokrat Parti Ulusal Güçler’in her seçim döneminde sadece belli kişilere menfaat sağlamak için  bir pazarlık aracı ve bir aile şirketi olarak kullanıldığını iddia etti.

Şonya, “Bu ve daha bir çok nedenle, bugüne kadar birlikte yürüdüğüm arkadaşlarımın beni anlayacağını ümit ederek ve aynı zamanda partimin kurtuluşunun artık hiç bir şekilde mümkün olmadığına inanarak, 27 Haziran 2014 tarihinden itibaren kurucusu olduğum ve hemen her kademesinde çalıştığım partimden üzülerek istifa ettiğimi kamuoyuna duyururum” ifadelerini kullandı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.