1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ-BİLİM

  3. SONY'DEN HAYAL GÜCÜNÜ ZORLAYACAK BULUŞ
SONY'DEN HAYAL GÜCÜNÜ ZORLAYACAK BULUŞ

SONY'DEN HAYAL GÜCÜNÜ ZORLAYACAK BULUŞ

Bu haberde yeni bir kellik ilacından bahsetmeyeceğiz. Aksine normal hayatında peruk kullananlar için Sony'nin yeni teknolojik çözümünü tanıtacağız. Evet...

A+A-

Teknoloji devlerinin bugünlerde yoğun ilgi gösterdiği giyilebilir teknolojilerde şirketler hayal gücünde sınır tanımıyor. Son olarak Google'a bağlı Motorola'nın edindiği dövme patentinin ardından bu kez de Sony akıllı peruk ile giyilebilir teknolojilerde yepyeni bir kapıyı ardına kadar açtı.

Sony'nin mayıs ayında aldığı ancak bu hafta kamuoyuna duyurduğu Akıllı Peruk patenti iletişimde yeni bir yöntem olarak düşünülebilir. SmartWig ismini taşıyan patente göre perfuk navigasyon sistemini kullanacak ve lazer-kamera işaretleme sistemiyle sağlık sektörü başta olmak üzere birçok alanda kullanılabilecek. Örneğin telefonunuza gelen çağrı veya SMS'lerden de yine peruğunuz sayesinde haberiniz olacak. Yani örneğin çağrı aldığınız esnada peruğunuz size hafif bir titreşim gönderecek ve telefonu duymama şansınız ortadan kalkacak.

peruk.jpg

İlerleyen yıllarda beyin dalgalarını da kullanması beklenen ve düşünce gücüyle aktivitelerin yapılabilmesi beklenen akıllı peruk şimdilik sadece patent aşamasında.

Peki Sony neden bu sistemi bir peruğa kurmayı tercih etti? Sony'ye göre dünya genelinde pek çok kişi (saçı olmayan veya moda olması nedeniyle) peruk kullanıyor ve bu nedenle kol veya göze gelecek bir teknoloji yerine akıllı peruk daha kapsamlı olarak iş görebilir.

 

Etiketler : , , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.