1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SOPALARLA SALDIRI!
SOPALARLA SALDIRI!

SOPALARLA SALDIRI!

Rainbow Festivali’nde, Kıbrıslı Türk müzisyen Sertunç Akdoğu bıçaklandı...

A+A-

Motosikletli Rumların olaylı eylemi sonrasında açıklama yapan faşist ELAM örgütü “öfkemizin nedeni Kıbrıs konusundaki entrikalardır”dedi.

Güney Kıbrıs’taki faşist ELAM’ın, Yunanistan’dan gelen terör örgütü Hrisi Avgi mensuplarıyla birlikte gerçekleştirdiği motosikletli eylem sırasında meydana gelen olaylar, Rum polisinin acizliğini bir kez daha gözler önüne serdi.

Larnaka’da düzenlenen Rainbow Festivali’nde, Kıbrıslı Türk müzisyen Sertunç Akdoğu’yu bıçaklayan, çok sayıda katılımcıya ise sopalarla saldıran ELAM üyeleri hakkında herhangi bir önlem almayan Rum Yönetimi, önceki gün Paralimni’de meydana gelen olaylarla ilgili olarak da herhangi bir ELAM mensububnu tutuklamadı.

Rum Meclis Başkanı yannakis Omiru ile teröristlerin saldırısına uğrayan Rum bakanlar, olayı kısa açıklamalarla kınarken, ELAM tarafından yapılan açıklamada “öfkemizin nedeni Kıbrıs konusundaki entrikalardır”dendi.

“İsaak-Solomu Anı İnsiyatifi” Basın Sözcüsü Ksenios Kasinidis ise açıklamasında, İsaak ile Solomu’yu anmak için her yıl gerçekleştirilmekte olan Rum motosikletlilerin bu yılki sürüşünün, diğer yıllarla kıyaslandığında, en büyük ve en ciddisi olduğunu savundu.

Gövde gösterisi yaptılar

Sürüşe 850 motosikletli ve bin 500 kişinin katıldığını belirten Fileleftheros gazetesi, mezarlıkta düzenlenen etkinliğin ardından, motosikletlilerin Derinya barikatına sürdüklerini ve burada Rum polisinin dikkatli bakışları altında bir “anti-işgal” konseri düzenlendiğini belirtti.

Alithia gazetesi ise “Kahramanlara Saygı Duymadılar” başlığıyla geniş yer verdiği haberinde, olaylara neden olan 30-40 kişilik grubun siyahlar giyinmiş olduklarını ve bazılarının bakanlara saldırmaya dahi kalkıştıklarını ifade etti.

Gazeteye göre, Rum Yönetimi Başkanlığı’na vekâlet etmekte olan Rum Meclis Başkanı Yannakis Omiru ise olaylarla ilgili kınama açıklamasında, “Demokrasinin sabote edilmesinin, tahammülsüzlüğün ve faşist tavırların, 1974 yılındaki ihanete ve trajediye sebep olduğunu söyledi ve artık ortada hoşgörü payı kalmadığını” savundu.

Gazeteye göre, yaşanan olayları kınayan AKEL partisi de açıklamasında, bu tarz faşist tavırların, ülke için tehlikeli ve yıkıcı olduğunu belirtti.

Haber Fileleftheros gazetesinde “İsaak ile Solomu’yu Anma Töreninde Yuhalamalarla Birlikte Olaylar Yaşandı… ELAM’ın Münasebetsiz Üyeleri İki Kahramanın Yaslı Ailesini Ağlattı”, Politis gazetesinde “Çılgın Fanatiklerin Garip Kınaması- ELAM’ın Şiddeti Federasyon Karşıtı Yanlış Bilgilendirmeden Besleniyor”, Haravgi gazetesinde ise “İsaak ile Solomu’nun Anma Etkinliğinde Faşist Unsurlardan Kabadayılık” başlıklarıyla yer aldı.

Bakanlardan kınama

Gazeteye göre, anma töreninin ardından konuşan ve yaşanan olayları yorumlayan Rum Tarım Bakanı Nikos Kuyalis, gönderdiği uyarı mesajında, “hiç kimsenin ama hiç kimsenin, ne yaparlar, ne söylerler ve ne gerçekleşirse gerçekleşsin, hükümetin ve devletin bu iki kahramanı anmasına engel olamayacağını” ifade etti.

Gazeteye göre, Rum Enerji Bakanı Yorgos Lakkotripis ise konuşmasında, anma töreninde ölüleri ve kahramanları andıklarını ve anmakta oldukları kişilere daha fazla saygı göstermekle yükümlü olduklarını söyledi.

Yaşanan olayları Metropolit Vasilios’un kınadığını da yazan gazete, Vasilios’un, dün yaşananların önlenmesi çabası içerisinde, belki de İsaak ile Solomu’nun mezarlarında dua okutulmaması ihtimalinin gözden geçirilmesi gerektiği görüşünü ortaya koyduğunu kaydetti.

 

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.