1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ‘SORU İŞARETLİ’ MESAJ MERAK UYANDIRDI…
‘SORU İŞARETLİ’ MESAJ MERAK UYANDIRDI…

‘SORU İŞARETLİ’ MESAJ MERAK UYANDIRDI…

‘Soru işaretli’ mesaj merak uyandırdı…

A+A-

 Operatörler ‘zararsız’ dedi!

GSM Operatörlerinden TELSİM, mesajın Arnavutluk’tan geldiğini ve ‘seri gönderim’ olduğunu, ayrıca anlamsız mesajın cihazlar için bir zararı olmadığını da belirtti…

Ülkenin dört bir yanında, hemen her cep telefonuna gelen ‘soru işaretleri’nden ibaret mesajlar hem merak uyandırdı,  hem de endişe…

Mesajın içeriğinde sadece soru işaretleri bulunurken, mesajı yollayan numaraların başında +44 bulunuyor.

Mesajın hem KKTCELL, hem de Telsim abonelerine gitmesi de dikkat çekti.

Tanpınar: “Anlamsız ve zararsız bir mesaj… Bloke ettik”

Kuzey Kıbrıs Vodafone (TELSİM) Genel Müdür Yardımcısı Fevzi Tanpınar, söz konusu mesajların her iki operatör abonelerine de geldiğini ifade ederken, gerekli tespitleri yaparak, mesajın geldiği ülke ve operatör menşeli numarayı bloke ettiklerini belirtti.

Mesajın geldiği ülkenin Arnavutluk olduğunu tespit ettiklerini de belirten Tanpınar, mesajın ‘seri gönderim’ olduğunu da kaydetti.

SMS’in ticari bir model olduğunu, gelir paylaşımı yapılan operatörle, gelir elde etme adına ‘sırf gönderilsin, belli bir kotayı doldursun’ diye atılmış olabileceğini belirten Tanpınar, bu gibi durumların düzenleme ve yasaların çok çalışmadığı ülkelerde olabildiğini de ifade etti.

“Herhangi bir zararı bulunmamaktadır”
Diğer yandan Kuzey Kıbrıs Turkcell dün yaptığı yazılı açıklamada, +44 ile başlayan farklı numaralardan soru işareti içerikli mesajlar ile ilgili araştırma başlatıldığını duyurdu. Açıklama şu şekilde:

Kuzey Kıbrıs’taki GSM abonelerine bugün +44 ile başlayan farklı numaralardan soru işareti içerikli mesajlar gittiği saptanmıştır.

Söz konusu mesajın abonelerimize ulaştığı andan itibaren Kuzey Kıbrıs Turkcell teknik ekibi gerekli araştırmalarını başlatmıştır. +44 ile başlayan ve rahatsızlık veren bu numaralar tespit edildikçe gerekli kısıtlamalar yapılmaktadır. İlgili mesajlara yanıt için geri dönen müşterilerimizin hatlarına herhangi bir ücret yansımamaktadır. Gelen mesajların müşterilerimizin telefonlarına herhangi bir zararı bulunmamaktadır. Konuyu bilgilerinize sunarız.”

Yenidüzem

 

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.