1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SORUMLU KİM?
SORUMLU KİM?

SORUMLU KİM?

Sorumlu kim?

A+A-

 

    VİCDANLAR DA YARALI: Büyükkonuk’ta Pazartesi günü meydana gelen traktör kazasında 14 yaşındaki bir çocuğun yaşamını yitirmesi ülkede büyük bir üzüntü ile karşılanırken, olay esnasında traktörü, kazada yaşamını yitiren çocuğun kullanıyor olması kamu vicdanında derin bir yara açtı

Duygu ALAN

Büyükkonuk’ta haftanın ilk günü meydana gelen traktör kazasında 14 yaşındaki bir çocuğun yaşamını yitirmesi ülkede büyük bir üzüntü ile karşılanırken, olay esnasında traktörü, kazada yaşamını yitiren çocuğun kullanıyor olması kamu vicdanında derin bir yara açtı.

Kaza haberinin yayılması ile birlikte sosyal medyada “14 yaşındaki bir çocuk nasıl araç kullanır?”, “14 yaşındaki çocuğunun altına traktör veren anne baba suçlu değil mi?”, “Devletin yollardaki otoritesi nerede?”, “Polis bu tür olayları görmüyor mu?” gibi tartışmaların da ardı arkası kesilmedi.

Trafik kazalarını Önleme Derneği Başkanı Mehmet Avcı ise konuya ilişkin Havadis’e yaptığı açıklamada, “çocuğa o yaşta traktör sürebilme cesareti veren büyüklerin yanı sıra, köydeki polis memurlarından, muhtara kadar köyde çocuğu traktör sürerken görüp de sessiz kalan herkesin” Büyükkonuk’ta meydana gelen traktör kazasından sorumlu olduğunu dile getirdi.

Avcı, çocuk ölümlerinin yaşandığı trafik kazalarında en büyük sorumlunun ise devlet olduğunu dile getirdi
Avcı: Sessiz kalan herkes sorumlu

Trafik Kazalarını Önleme Derneği Başkanı Mehmet Avcı, trafik kazalarında yaşanan çocuk ölümlerinin ilk sorumlusunun devlet, diğer sorumlularının ise kaza tehdidine sessiz kalanlar olduğunu öne sürdü.

Avcı, “İnsanlarda duyarlılık azaldı, yollarda devlet otoritesi yok” diye konuştu.

Mehmet Avcı, şunları söyledi: “Büyükkonuk’ta meydana gelen traktör kazası ve bir çocuğun ölümü tüm toplumu üzmüştür ancak bir ayıbımızı da ortaya çıkarmıştır. Bir çocuğun traktör sürecek cesareti kendinde bulmasını büyükler sağlamıştır. Bugün hala daha köylerde traktörler ve motosikletlerin çocuklar tarafından kullanıldığını her kes görüyor ve biliyor ancak normalmiş gibi davranarak olası ölümlere seyirci kalınıyor. Genelde bakıldığında trafik kazlarındaki çocuk ölümlerinin bir çoğu, emniyet kemerinin bağlı olmaması ve çocuğun çocuk koltuğunda oturtulmaması neticesinde yaşanıyor. Yasası olduğu halde yolda uygulaması olmayan bir çarpık anlayış ile karşı karşıyayız. Dolayısıyla hafta başında gerçekleşen ve yüreğimizi yakan traktör kazasında çocuğa o yaşta traktör sürebilme cesareti veren büyüklerin yanı sıra, köydeki polis memurlarından, muhtara kadar çocuğu traktör sürerken görüp de sessiz kalan herkes sorumludur. Bunun bir üzeri, önlemleri alması gereken caydırıcı ve yasal düzenlemeleri yapması gerekenler esas sorumludur.”

Mehmet Avcı, ayrıca trafiğin tek bakanlığa bağlanmasının doğru bir karar olduğunu savunurken Trafik Dairesi’nin hala daha yollarda etkin olmamasını ve kadrolarını oluşturmamasını eleştirdi.

Havadis

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.