1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SORUMLULUK ALIN
SORUMLULUK ALIN

SORUMLULUK ALIN

Girne Boğaz Piknik Alanı’ndaki çöpler, doğa güzelliğini bozuyor

A+A-

Girne Boğaz Piknik Alanı’ndaki çöp kirliliği, bölgeyi ziyaret eden vatandaşların tepkisine neden oldu. Yeşil doğa manzarasının içerisinde görüntü kirliliği yaratan çöpler, insan sağlığını da tehdit eder boyuta geldi.

Havanın rüzgarlı olması nedeniyle havada uçuşan naylon poşetler, dallarından yaprakları düşen ağaçların üzerine dolandı.

Orman Dairesi kontrolünde bulunan piknik alanının, bir vatandaşa kiralandığı ancak gerekli alt yapı çalışmaları henüz tamamlanmadığından faaliyetlerine başlayamadığı bildirildi.

Orman Dairesi Müdürü Cemil Karzaoğlu, kiracının sorumluluk alanı içerisindeki çöpleri toplatması için kendisine talimat verdiğini söyledi. Karzaoğlu, gerekli temizliğin yapılmasının önemine değindi.

Karzaoğlu: Bahara doğru işler oturacak

Orman Dairesi Müdürü Cemil Karzaoğlu, alanın kiralandığı vatandaşın, piknik alanına elektrik hattı henüz geçirilemediğinden dolayı işlerine başlayamadığını söyledi. Karzaoğlu, kiracı vatandaşa bir süre daha zaman tanınmasını istedi.

Bahar aylarına doğru gerekli alt yapı çalışmalarının tamamlanıp piknik alanının örnek teşkil edecek şekilde faaliyette olacağını ifade eden Karzaoğlu, çöp sorununun da ortadan kalkacağını belirtti.

Karzaoğlu, çöplerin toplanacağını ancak güzide alanı kullanan vatandaşların da daha duyarlı davranarak çevreyi temiz tutmalarını istedi.

İmza yetkisi Orman Dairesi’nin

Karzaoğlu, geçiş hükümeti döneminde ilgili bakanın piknik alanı kira sözleşmesini iptal ettiğini açıklamasıyla ilgili savcılıktan görüş aldıklarını belirtti.

Bu sürecin uzadığını ve kiracı kişinin de zorluklar yaşadığını ifade eden Karzaoğlu, “savcılık görüşü alındıktan sonra mahkeme kararı doğrultusunda bakanının alanla ilgili imza yetkisi olmadığı belirlendi. Böylece kira sözleşmesinin iptal edildiği açıklaması yersiz kaldı. Alanla ilgili tek imza yetkisinin Orman Dairesi’ne ait olduğu söylendi” dedi.

Mahkeme kararı sonrası kiralayan kişiyle görüştüklerini belirten Karzaoğlu, 2+3 yıl olmak üzere toplam beş yıllık kira sözleşmesinde mutabık kalındığını, kendilerinin sözleşmeye bazı maddeler eklediklerini söyledi.
 
“Taahhütlerini yapmazsa iptal edilecek”

Karzaoğlu, kiracının iki yıl içerisinde bölgede taahhüt ettiği çalışmaları yerine getirmemesi durumunda sözleşme iptalinin gündeme geleceğini söyledi.

Bölgeye elektriğin bağlanmasıyla kiracının çalışmalarına başlayacağını belirten Karzaoğlu, örnek bir alan yaratılacağını kaydetti.

 
Güvenli bir ortam öngörülüyor

Karzaoğlu, bölgede yaklaşık 200 yeni piknik masası olacağını söyledi. Piknik alanında yapılacak projeden bahseden Karzaoğlu, herkesin ailesiyle güvenli ve huzur içinde zaman geçireceği bir mekan yaratılmasının öngörüldüğünü ifade etti.

Karzaoğlu, bazı noktalara güvenlik kamerası yerleştirilerek güvenliğin sağlanacağını söyledi. Gece aydınlatmalarının devreye girmesiyle, yürüyüş yollarının rahatlıkla kullanılacağını anlatan Karzaoğlu, alana arabayla giriş olmayacağını, ağaç altına araç park edilmeyeceğini belirtti.

Karzaoğlu, çöplerin anında toplanıp, vatandaşların görmediği bir yere götürüleceğini ve sürekli temizleneceğini söyledi.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.