1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SORUMLUSU BAKIN KİM?
SORUMLUSU BAKIN KİM?

SORUMLUSU BAKIN KİM?

Gönyeli'de durulmuyor.

A+A-

LAĞIM KOKULARINDAN DURULMUYOR

Lefkoşa ile Gönyeli Belediyesi’nin sınırlarının birleştiği bölgede, kanalizasyon sıkıntısı nedeniyle çevreye lağım kokuları yayılıyor. Bölge sakinleri çevreyi saran kötü kokunun dayanılmaz bir hal aldığından yakınıyor. Yenikent’te yaşanan lağım sorunu bölge sakinlerinin rahatsızlığına neden oluyor.

KADRİ FELLAHOĞLU MÜSAADE ETTİ

Hatırlanacağı gibi, Gönyeli Belediyesi tarafından dere içerisine döşenen boru hattının, Lefkoşa Türk Belediyesi’nin pompa istasyonuna bağlanması konusunda, Kadri Fellahoğlu döneminde Lefkoşa Türk Belediyesi ile Gönyeli Belediyesi önce sorun yaşamış, ardından da anlaşmaya varmıştı.

“LTB SORUMLU TUTULAMAZ”

“Gönyeli Belediyesi tarafından derenin içerisine kanalizasyon borusu döşendi. Bundan Lefkoşa Belediyesi sorumlu tutulamaz” diyen Lefkoşa Türk Belediyesi Kanalizasyon Şube Amiri Faik Özkaynak, o dönemde de böyle bir sistemin uzun vadeli olmadığı, bir süre sonra lağımın dereye taşacağı uyarısında bulunmuştu.

Rana SARRO

Lefkoşa ile Gönyeli Belediyesi’nin sınırlarının birleştiği bölgede, kanalizasyon sıkıntısı nedeniyle çevreye lağım kokuları yayılıyor. Bölge sakinleri çevreyi saran kötü kokuların dayanılmaz bir hal aldığından yakınıyor. Yenikent’te yaşanan lağım sorunu bölge sakinlerinin rahatsızlığına neden oluyor.

Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nin yanı sıra, civardaki bölgeler de lağım kokularından nasibini alıyor. Bölge sakinlerinin lağım kokularından artık isyan noktasına geldiği belirtiliyor.

FELLAHOĞLU DÖNEMİNDE MÜSAADE EDİLDİLAG1

Hatırlanacağı gibi, Nisan ayında Kadri Fellahoğlu döneminde Lefkoşa Türk Belediyesi ile Gönyeli Belediyesi arasında lağım sorunu yaşanmıştı. Yenikent’e taşınacak kanalizasyon sularının, döşenecek boru hattı ile Lefkoşa Türk Belediyesi pompa istasyonuna bağlanmak istenmesi, iki belediye arasında soruna neden olmuştu. Gönyeli Belediyesi, atık su sorununu çözümlemek adına boruları pompa istasyonuna bağlamak isterken, LTB önce buna karşı çıkmış, ardından da uzlaşıya varan iki belediye, hattın pompa istasyonuna bağlanması konusunda anlaşmaya varmıştı.

“ŞUBE AMİRİ UYARDI”kanalizasyon suları dereye akıyor.

Lefkoşa Türk Belediyesi Kanalizasyon Şube Amiri Faik Özkaynak ise, o dönem basına yaptığı açıklamada, Gönyeli Belediyesi tarafından dere içerisinden yapılmak istenen kanalizasyon sisteminin hiçbir mühendislik normuna ve kuralına uymadığını, böyle bir sistemin uzun vadeli olmadığını, bir süre sonra lağımın dereye taşacağını söylemişti.

“ÇEVRE DAİRESİ CEZA KESTİ”

Gönyeli Belediyesi’nin dere içerisine kanalizasyon yapması nedeniyle, Çevre Dairesi tarafından cezalandırıldığını söyleyen Özkaynak, sorunun çözümünün Gönyeli Belediyesi’nin, Lefkoşa Belediyesi ile işbirliği yapmasından geçtiğini de vurgulamıştı.

ÖZKAYNAK: DERENİN İÇİNE HAT ÇEKİLDİ

Gazetemizin lağım sorunu ile ilgili görüşlerine başvurduğu Lefkoşa Türk Belediyesi Kanalizasyon Şube Amiri Faik Özkaynak, gazetemiz muhabiri Rana Sarro’ya şu bilgileri aktardı:

“Geçtiğimiz dönemde gazetelere de yansıyan bir olay vardı. Gönyeli Belediyesi tarafından kanalizasyon borusu döşendi. Biz Belediye olarak bu uygulamaya karşı çıktık, ama bu nihayetinde gerçekleşti. Normal kanalizasyon hattı üzerinde bir tıkanıklık meydana geldi. Borudan atık su geçmiyor. O tamir edileceğine derenin içerisine ayrı bir hat çekildi. Dere yatağında tamirat ya da temizlik yapıldığından dereye atık su taşması oluyor. Bu da koku, rahatsızlık ve sağlık problemi olarak vatandaşa döner.”

lagim-suyunun-sorumlusu-hukumet-ile-ltb-2012-07-26_m-(1).jpg


“LEFKOŞA BELEDİYESİ SORUMLU TUTULAMAZ”

“Yaşanan bu sorun, Gönyeli Belediyesi ile Lefkoşa Belediyesi arasındaki anlaşmazlıktan değil; anlaşmazlık, kanalizasyonun taşıma ve arıtma maliyetinin karşılanması ile ilgili idi. Derenin içerisine yapılan bu uygulama tamamen Gönyeli Belediyesi tarafından yapılan uygulamadır. Bundan Lefkoşa Belediyesi sorumlu tutulamaz.”

“GÖNYELİ BELEDİYESİ’NİN YETKİSİNDEDİR, KARIŞAMAYIZ”

“Lefkoşa Belediyesi olarak Gönyeli Belediyesi’nin yaptığı uygulamaları eleştirme veya değerlendirme gibi bir durumumuz olamaz. Çünkü Belediye’nin kendi yetkileri dâhilindedir. Ancak sizin yaşanan problemin Lefkoşa Belediyesi ile ilgili olup olmadığı yönündeki sorunuz üzerine durumu anlatmak istiyoruz.”

Detay

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.