1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. SORUMLUSU EN FAZLA 7 YIL YATACAK...
SORUMLUSU EN FAZLA 7 YIL YATACAK...

SORUMLUSU EN FAZLA 7 YIL YATACAK...

Bangladeş'te çöken ve 382 kişinin hayatını kaybettiği iş merkezinin sahibi en fazla 7 yıl hapse mahkum edilebilecek.

A+A-

Bangladeş'te mahkeme, başkent Dakka'da geçen hafta çöken ve 382 kişinin yaşamını yitirmesine neden olan iş merkezinin sahibini sorgulaması için polise 15 gün süre tanıdı.

Yetkililer, pazar günü Hindistan sınırı yakınlarında tutuklanan Muhammed Sohel Rana'nın yasa dışı inşaat, ihmal ve işçileri tehlikeli koşullarda çalışmaya zorlamak suçlamalarıyla mahkeme önüne çıkarılacağını ve en fazla 7 yıl hapse mahkum edilebileceğini açıkladı.

Rana'nın babası Abdülhalik de yardım ve yataklıktan tutuklandı.

Binlerce tekstil işçisi, Rana'nın idam edilmesi için başkent Dakka yakınlarındaki Ashulia sanayi bölgesinde bugün gösteri düzenlemişti. Güvenlik güçleri, bazı araçları ateşe veren göstericileri dağıtmak için plastik mermi ve göz yaşartıcı gaz kullanmıştı.

Yasa dışı yollardan inşa edildiği belirlenen 8 katlı Rana Plaza, 24 Nisan'da çökmüştü. Çin'in ardından dünyanın ikinci en büyük hazır giyim ihracatçısı kabul edilen Bangladeş'te, konfeksiyon sektörü işçilerinin yaşadığı güç koşulları bir kez daha gündeme getiren kazada, iş merkezindeki 5 konfeksiyon fabrikasında çalışan işçilerden 382'si yaşamını yitirmiş, yaklaşık 900'ü enkaz altında kalmıştı. 

 

Kaynak: AA

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.