1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “SORUN BUGÜN ÇÖZÜLMEZSE EYLEME DEVAM EDECEĞİZ”
“SORUN BUGÜN ÇÖZÜLMEZSE EYLEME DEVAM EDECEĞİZ”

“SORUN BUGÜN ÇÖZÜLMEZSE EYLEME DEVAM EDECEĞİZ”

Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nde 2 saatlik uyarı grevi;

A+A-

KAPTAN: “SORUN BUGÜN ÇÖZÜLMEZSE EYLEM DEVAM EDECEĞİZ”
MECLİS BAŞKANI SİBER:  “ÜZERİME DÜŞENİ YAPACAĞIM”

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS), Yüksek Mahkeme ile Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nde 2 saatlik uyarı grevi yaptı. Grev devam ederken, Meclis önünde de eylem gerçekleştirildi.

Sendika Başkanı Ahmet Kaptan hükümetin kamuda yapılması gereken terfilerle ilgili sorunu çözmemesi halinde eylemlerine devam edeceklerini kaydetti.

Meclis Başkanı Sibel Siber’den hükümetle yaşanan sorunların çözümü yönünde yardım isteyen Kaptan, Meclis Başkanı Siber ile yaptığı görüşmenin ardından, “hükümet bugün bu sorunu çözmezse Çarşamba günü yönetim kurulu toplantısının ardından CTP’ye bağlı bakanlıklarla ilgili gereken kararı alacağız” dedi.

SİBER

Meclis Başkanı Sibel Siber ise, hükümetle sivil toplum örgütlerinin iyi iletişim içerisinde olması gerektiğini söyleyerek, kendisinin sorunun çözümü yönünde üzerine düşeni yapacağını kaydetti.

BENGİHAN

Meclis binası önünde konuşma yapan KTAMS Genel Sekreteri Güven Bengihan, sorunların çözümünde sonuç alana kadar eylemlere devam edeceklerini söyledi.

Personel Dairesi’nin performans değerlendirmelerini imzalamamsından dolayı gerekli yerlere terfilerin yapılamadığını anlatan Bengihan, Başbakan Yorgancıoğlu’nun müdür ve amirlerine bile söz geçiremediğini iddia etti.

BARÇIN

Hazırlanan bildiriyi okuyan KTAMS Örgütlenme Sekreteri Devrim Barçın, mahkeme personelinin bugün canını dişine takmış bir şekilde fedakarca işlerin tamamlanması için çalışmalarını yürütmekte olduğunun bilindiğini dile getirerek, ülkede her geçen gün suç ve suçlu oranında artış yaşandığını ve bu sebeple mahkemelerin üzerindeki yükün de arttığını kaydetti.

Yaşanan bu sorunlara çözüm bulmak adına Yüksek Mahkeme Genel Sekreterliği'nin bir çok girişimine karşın hükümetin sürekli olarak mahkeme yönetiminin gerek personel gerekse altyapı taleplerini erteleyip, geciktirdiğini savunan Barçın, bu durumun mahkemelerde adalet bekleyen halkın mağdur olmasına ve çalışanların verimli bir şekilde iş yürütememesine neden olduğunu ileri sürdü.

“Mahkemelerde örgütlü ve yetkili sendikamız KTAMS’ın tüm girişimlerine rağmen Başbakanlığın Personel Dairesindeki yönetim iradesizliği nedeni ile kamu hizmetinde ilan edilen münhaller yapılamamakta ve çalışanlar mağdur olmaktadır” ifadelerini kullanan Barçın, özelde mahkemelerde genelde ise tüm kamu yönetiminde ciddi bir yönetim iradesizliğinin baş gösterdiğini ve hemen hemen tüm dairelerde başı boş bir görüntü oluştuğunu iddia etti.

Personel Dairesi Müdürlüğü’ne hala daha birinin atanmamasını eleştiren Barçın, “bu sebeple kamunun işleyişi tıkanmıştır. Kendi bakanlığına bağlı bir kurumu yönetme iradesi gösteremeyenlerin ülke yönetme iradesini gösteremeyecekleri ise çok aşikardır. Sermayeye her gün gerek vergi indirimi gerek fon indirimi gerekse teşviklerle kıyak geçen hükümet, konu 1500 TL alan Asgari Ücretliye, Göç Yasasından 1700 TL'ye işe giren kamu çalışanlarına ve yasal haklarını alamayan KTHY eski çalışanlarına geldi mi bütçede kaynak yok demektedir” iddiasında bulundu.

Hükümete karşı artık seslerini sokakta daha gür çıkaracaklarını söyleyen Barçın, bu sebeple hükümeti uyardıklarını, bir an önce mahkeme personelinin mağduriyet yaşamasına neden olan bürokratik engelleri aşmak adına girişim başlatılması gerektiğini kaydetti.

KAPTAN

KTAMS Başkanı Ahmet Kaptan da, Meclis Başkanı Sibel Siber ile görüşme talep ederek hükümetin çözüm iradesi göstermediği konuları Meclis Başkanı’na aktarıp yardım talep edeceklerini kaydetti.

Tarım ve Sağlık Bakanlığı’na geçici personel istihdamı yapıldığının haberini aldıklarını dile getiren Kaptan, “Biz geçici istihdam yapmıyoruz deyip istihdam yapılmasını halka açıklamaları gerekir” dedi.

SİBER’LE GÖRÜŞME

Konuşmaların ardından Meclis Başkanı Sibel Siber, KTAMS Başkanı Ahmet Kaptan, sendika yetkilileri ve bazı çalışanları kabul ederek sorunlarını dinledi.

Yaşanan sorunları Meclis Başkanı Sibel Siber’e aktaran Kaptan, sorunların bugün çözülmesi için Siber’in girişim yapmasını talep etti ve sorunların çözümünde ilerleme sağlanmaması halinde eylemlerine devam edeceklerini kaydetti.

Meclis Başkanı Sibel Siber ise, konuşmasında, iletişim kurularak sorunların çözülebileceğine dikkat çekerek, kendisinin üzerine düşeni yapacağını, sendika temsilcilerinin de hükümetle iletişim kurması gerektiğini söyledi.

Meclis Başkanı ile görüştükten sonra basına açıklamada bulunan Kaptan, sorunun bugün çözülmemesi halinde Çarşamba günü saat 17.00’de yönetim kurulu toplantısı yaparak, CTP’ye bağlı bakanlıklarla ilgili karar üreteceklerini kaydetti.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.