1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SORUN YARATIYORLAR
SORUN YARATIYORLAR

SORUN YARATIYORLAR

kktc denizindeki dev balon balıkları.. en büyük korkusuda bu balıkların yaz mevsiminde plajlara inip halka saldırması

A+A-

Ağlara takıldıklarında hem balıkları yiyen hem de ağların yırtılmasına neden olan balon balıkları balıkçıların baş belaları haline geldi.

Son yıllarda, geçmişe göre boyutları da büyüyen balon balıkları görenlerin endişe duymalarına da neden oluyor.

Bu balıklardan denizlerin arındırılması gerektiğini belirten balıkçılar, devletten geçmişte yaptığı gibi yakalayanlara teşvik vermesini talep ediyor.

KKTC Balıkçılar Birliği Başkanı Kemal Atakan, balıkçıların korkulu rüyası olan balon balıklarının ağlarına takılması durumunda ağda bulunan diğer balıkları yiyip, ağları parçalayarak kaçtıklarını söyledi.

Kaplumbağa ve yunus balıklarından sonra balıkçılar için daha tehlikeli hale gelen balon balıklarının ağları tamamen yırttıklarını ifade eden Kemal Atakan, balıkçıların da bu durumdan dolayı büyük mağduriyet yaşadıklarını bildirdi.

Balon balıklarının daha önceki yıllarda boyutlarının küçük olduğunu anlatan Atakan, son yıllarda yakalananların boyutlarının büyüdüğünü ve daha tehlikeli olmaya başladıklarını dile getirdi.
 
“İnsanlara saldıracaklar diye korkuyoruz”

Balon balıklarının ağlara, baragadilere ve amatör balıkçıların oltalarına inanılmaz zararlar verdiklerini belirten Kemal Atakan, en büyük korkusunun da bu balıkların yaz mevsiminde plajlara inip halka saldırması olduğunu söyledi.

Devletin en kısa zamanda balon balıklarının denizden toplatılması için teşvik vermesi gerektiğinin altını çizen Atakan, balıkçıların 2012 yılında balon balıklarını yakalayıp 2 TL karşılığında Su Ürünleri Birimi’ne teslim ettiğine dikkat çekti.

Kemal Atakan bu balıkların denizlerimizden arınmasını sağlamak için devletten yeniden teşvik vermesini talep etti.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.