1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “SORUNLAR ARTIK ÖTELENMEYECEK; ÇÖZÜM ZAMANI...”
“SORUNLAR ARTIK ÖTELENMEYECEK; ÇÖZÜM ZAMANI...”

“SORUNLAR ARTIK ÖTELENMEYECEK; ÇÖZÜM ZAMANI...”

Sağlık Bakanı Ahmet Gülle, bu yıl sonuna kadar sağlık örgütlerinin katılacağı bir çalıştay düzenleyerek sağlıktaki vizyonu netleştirmek istediklerini belirtti.

A+A-

“TOPLUMLARI GÜÇLÜ KILAN SORUNLARI ÇÖZME BECERİSİDİR, BİZDE SORUN BU BECERİNİN OLMAYIŞI...”

Sağlık Bakanı Ahmet Gülle, bu yıl sonuna kadar sağlık örgütlerinin katılacağı bir çalıştay düzenleyerek sağlıktaki vizyonu netleştirmek istediklerini; 2014 yılındaysa gerekli yasal çalışmaları yaparak 1 Ocak 2015 itibarıyla yeni sistemi hayata geçirme hedefinde olduklarını açıkladı.

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) Başkanı Ahmet Kaptan ve beraberindeki heyeti, Sağlık Bakanı Ahmet Gülle’yi ziyaret ederek sağlık sektöründeki sorunlara dikkat çekti. Sendika Genel Başkanı Kaptan, Bakan Gülle’ye sağlıktaki sorunlarla ilgili 14 maddelik mektup sundu.

KAPTAN

Sağlığı ve eğitimi, bir toplumun olmazsa olmazları olarak gördüklerini kaydeden Ahmet Kaptan, sorunların çok konuşulmasına rağmen bunların ya birileri tarafından çözülmek istenmediğini ya da sorunlarla ciddi anlamda ilgilenilmediği söyledi.

Halkın hak ettiği çağdaş sağlık hizmetini almasının önemine değinen Kaptan, bu sorunların Bakan Gülle’ye iletilmesinin ardından çözülmesini dilediklerini ifade etti.

Kaptan, personel eksikliklerinin giderilmemesinden dolayı özellikle laboratuar, kan bankası ve hemşireler olmak üzere çalışanların rahatsızlık duyduğunu, kadrolarda boşluk ve münhaller olmasına rağmen bu kadroların doldurulmadığını ve diğer yandan ek mesai ödenmeye devam edildiğini kaydetti.

Sendika olarak hedeflerinin ek mesaiye dayalı bir sistem olmadığını; dışarıda işsiz gençlerin iş beklediğini ve münhallerin doldurulması gerektiğini söyleyen Kaptan, halihazırda vardiya çalışan personelin de yasal bazı engellerden dolayı vardiya tahsisatlarını alamadıklarını belirterek, bu konuda bir tüzük değişikliği gerektiğini dile getirdi.

Kaptan, kadrosu başka, çalıştığı bölüm başka olan personelin var olduğunu, hastane ve sağlık ocaklarında güvenlik zafiyeti bulunduğunu ve Anayasa’ya aykırı şekilde hastanelerde hastalardan ücret talep edildiğini söyleyerek, 14 madde olarak kağıda döktükleri bu sorunların çözümünde Bakanlıkla işbirliğine hazır olduklarını da belirtti.

GÜLLE

Sağlık Bakanı Ahmet Gülle de özelde sağlık, genelde ülke sorunlarının görüşüldüğünü kaydederek, doğru vizyon belirlenerek sürdürülebilir sosyal bir anlayışı hayata sokmadan kurumların nasıl çalışacağını belirlemenin mümkün olamayacağını söyledi.

Doğru vizyonla tüm sektörlerin ayrı ayrı sorunlarının ele alınarak çözülmesi gerektiğini kaydeden Bakan Gülle, sağlığın olmadığı yerde eğitim ve diğer sektörlerden bahsetmenin de doğru olmayacağını ifade etti.

“SORUNLAR ARTIK ÖTELENMEYECEK; ÇÖZÜM ZAMANI...”

Gülle, sorunların artık ötelenmeyeceğini, artık çözümün zamanının geldiğini ve sistemin yeniden yapılandırılarak, yeniden düzenlenmesi konusunda sendikayla hemfikir olduğunu kaydetti.

Katılımcı ve demokratik bir anlayışla sorunların üzerine gidileceğini söyleyen Gülle, bu yıl sonuna kadar sağlık örgütlerinin katılacağı bir çalıştay düzenlemek ve sağlıktaki vizyonu netleştirmek istediklerini; 2014 yılındaysa gerekli yasal çalışmaları yaparak 1 Ocak 2015 itibarıyla yeni sistemi hayata geçirme hedefinde olduklarını bildirdi.

Mevcut sorunları en erken zamanda ele alacaklarını belirten Bakan Gülle, toplumları güçlü kılanın sorunları çözme becerisi olduğunu, bunun da Kıbrıs Türk halkında eksikliği bulunduğunu ifade etti.

Gülle eski değerleri de koruyarak, geliştirerek yeni bir sağlık sistemini hayata koymaya çalışacaklarını sözlerine ekledi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.