1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “SORUNLARI ÇÖZMEK GÖREVİMİZ”
“SORUNLARI ÇÖZMEK GÖREVİMİZ”

“SORUNLARI ÇÖZMEK GÖREVİMİZ”

Milli Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu, Lefkoşa Özel Eğitim Merkezi ile Lefkoşa Özel Eğitim ve İş Eğitim Merkezi’ni ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

A+A-

ARABACIOĞLU: “SORUNLARI ÇÖZMEK GÖREVİMİZ”

Arabacıoğlu, tüm okulları ziyaret ederek sorunları yerinde göreceğini ve çözmeye çalışacaklarını belirterek, bunun görevleri olduğunu söyledi.

Bakan Arabacıoğlu’na bu sabahki ziyaretlerinde İlköğretim Dairesi Müdürü Bumin Paşa ile bakanlık yetkilileri eşlik etti.

Bu sabah ilk olarak Lefkoşa Özel Eğitim Merkezi’ni ziyaret eden Bakan Arabacıoğlu, okul sorumlu öğretmeni Sezin Yıldırım’dan okul ve öğrenciler hakkında bilgi alarak, sorunları dinledi.

Ardından Lefkoşa Özel Eğitim ve İş Eğitim Merkezi’ne geçen Bakan Arabacıoğlu, okul müdürü Soner Öyken’den bilgi aldı.

ÖYKEN: “ÖRNEK KONUMDA OLABİLİRİZ”

Soner Öyken, 61 özel eğitim gereksinimi olan çocuğa hizmet verdiklerini anlatarak, okulda 8 sınıf, 3 atölye öğretmeni bulunduğunu söyledi.

Okulda, ahşap işleri, teknoloji, tasarım ve mutfak atölyeleri de bulunduğunu belirten Öyken, şu anda KKTC’nin en büyük özel eğitim merkezi konumunda olduklarına dikkat çekti.

Okulun 4-18 yaş arası çocuklara hizmet verdiğini anlatan Öyken, birkaç küçük eksikliğin giderilmesi halinde örnek gösterilecek bir okul konumunda olacaklarını vurguladı.

Öyken, şu andaki en büyük sıkıntılarının şoför eksikliği olduğunu sözlerine ekledi.

ziyaret.jpg

ARABACIOĞLU: “SORUNLARI YERİNDE GÖRÜP ÇÖZMEYE ÇALIŞACAĞIZ”

Milli Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu da, göreve geldiğinden bu yana öncelikli sorunları çözmek için uğraştıklarını belirterek, Cuma gününden itibaren okulları gezmeye başladıklarını söyledi.

Özel eğitim okullarından başlayarak tüm okulları ziyaret edeceklerini belirten Bakan Arabacıoğlu, sorunları yerinde görüp tespit ederek, çözüm bulmaya çalışacaklarını kaydetti.

İmkanlar dahilinde tüm sorunları çözmek için çalışacaklarını vurgulayan Bakan Arabacıoğlu, sorunları çözmenin görevleri olduğunu belirtti.

Bakan Arabacıoğlu, okulların haftalık programlar yapmaları halinde, şoför ve araç gibi problemlerin bakanlık tarafından temin edilebileceğini kaydetti.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.