1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. "SORUNLARIMIZ OLSA DA YARINLARIMIZDAN ENDİŞE DUYMUYORUM"
"SORUNLARIMIZ OLSA DA YARINLARIMIZDAN ENDİŞE DUYMUYORUM"

"SORUNLARIMIZ OLSA DA YARINLARIMIZDAN ENDİŞE DUYMUYORUM"

CUMHURBAŞKANI EROĞLU VE EŞİ GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI RESEPSİYONU VERDİ

A+A-

EROĞLU: “ÜLKEDE ÖZELLİKLE İSTİHDAM SORUNU YAKICI BİR HALE GELMİŞTİR”

“NEREDEN NEREYE NASIL GELİNDİĞİNİN ANALİZİ YAPILMALI…SORUNLARIMIZ OLSA DA BEN YARINLARIMIZDAN EN KÜÇÜK BİR ENDİŞE DUYMUYORUM”

“SİZLERDEN RİCAM DEVLETİNİZE, ÜLKENİZE, AİLENİZE SAHİP ÇIKMANIZ, SEVMENİZDİR”

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, ülkede istihdam sorununun yakıcı bir hal aldığını, bu sorunun çözülmesi için büyük gayret gösterilmesi gerektiğini belirtti.

Gençlerden KKTC’ye, ülkeye, ailelerine sahip çıkmalarını ve sevmelerini isteyen Cumhurbaşkanı Eroğlu, “Sorunlarımız olsa da ben yarınlarımızdan en küçük bir endişe duymuyorum” dedi.

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ve eşi Meral Eroğlu 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle yurt dışından kutlamalar için KKTC’ye gelen heyetlere ve gençlere Cumhurbaşkanlığı’nda resepsiyon verdi.

Cumhurbaşkanlığı arka bahçesinde yer alan resepsiyonda, Cumhurbaşkanı Eroğlu gençlere hitap etti, onlarla sohbet etti fotoğraf çektirdi.

ATATÜRK’ÜN ESERİ

Cumhurbaşkanı Eroğlu etkinlikte yaptığı konuşmada, 19 Mayıs 1919‘da Samsun’a çıkarak Kurtuluş Savaşı’nı başlatan Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “en büyük eserim” dediği Cumhuriyet’in, saltanat rejiminin sona ermesi ve halk egemenliğinin ülkeye, devlete yön vermesi anlamı taşıdığını kaydetti.

“Sizden ricam okuyarak, ilgili belgeselleri izleyerek, tartışarak nereden nereye nasıl gelindiğinin analizini yapmanızdır” diyen Eroğlu, Kıbrıs Türk Halkı’nın 19 Mayıs’ın mukavemetçi, çağdaş, egemen ve özgür ruhunu çok iyi anladığını ve bunun KKTC devletinin kurulması sürecine rehber olduğunu ifade etti.

Yarınların gençlere bağlı olduğu söyleminin yeterli olmadığını bugünlerin de gençlere bağlı olduğunu ifade eden Eroğlu, “Bugün de gençlerimizden, barış içinde, daha adil bir dünya, daha refah ve yaşam kalitesi daha yüksek bir ülke için beklentilerimiz vardır” dedi.

KKTC’de eğitim alan gençlerin oranının Avrupa Birliği’nin en zengin ülkeleri ile kıyaslanabilecek oranda olduğunu ifade eden Eroğlu, “Bana göre Kıbrıs Türk Halkı’nın en büyük özelliklerinin başında eğitime büyük önem ve değer vermesi gelir. İyi yetişmiş gençlerimiz olan sizler en büyük zenginliğimiz, gücümüzsünüz. Ben, halkımızdan, sizlerden aldığım güçle görevimi yapma gayreti içerisindeyim” ifadelerini kullandı.

“TOP RUM KOMŞULARIMIZDA”

“İki halkın, iki devletin var olan gerçekler temelinde anlaşarak barış adasına dönüştürdükleri bir Kıbrıs için” iyi niyetle çalıştıklarını kaydeden Eroğlu, “Bunun için top Rum komşularımızdadır. Dilerim Rum Lideri Sayın Nikos Anastasiades bir an önce görüşme masasına gelir ve Kıbrıs konusuna bir çözüm buluruz. Anavatan Türkiye ile tam bir uyum içinde Kıbrıs konusunun mümkün olan en kısa süre içinde bir sonuca bağlanması temel hedefimizdir” dedi.

"İSTİHDAM SORUNU YAKICI BİR HALE GELDİ"

Ülkedeki sorunların farkında olduğunu belirten Eroğlu, “Özellikle istihdam sorunu yakıcı bir hale gelmiştir. Bu sorunun çözümü için daha yoğun gayret gösterilmesi, ekonominin büyütülmesi, yatırımların ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti gençlerinin özelliklerine uygun iş olanaklarının  artırılması lazım” dedi.

Bu noktada en büyük görevin devlete, parlamentoya, hükümete, siyasilere düştüğünü ifade eden Eroğlu, “Bu yerlerde görev yapanlar sorunlardan şikayet etmez, sorunlara çare arar, bulur ve uygulamaya koyar” şeklinde konuştu.

KKTC’NİN VİZYONU

Cumhurbaşkanlığı olarak KKTC’nin vizyonunu belirleme çalışmalarına katkı için hazır olduklarını belirten Eroğlu, “Devletimiz, halkımız ekonomik ve sosyal olarak mutlaka daha da güçlendirilmelidir, Sevgili gençler sorunlarımız olsa da ben yarınlarımızdan en küçük bir endişe duymuyorum” dedi.

Kıbrıs Türk Halkının önündeki zorlukları aşacağından ve Anavatan Türkiye ile karşılıklı sevgi ve saygı içerisinde güzel günlere ulaşacağından emin olduğunu belirten Eroğlu, “Sizlerden ricam devletinize, ülkenize, ailenize sahip çıkmanız, sevmenizdir” ifadesini kullandı.

Gençlere iyi bir insan olma yönünde tavsiyelerde de bulunan Eroğlu, Türk halkının özgürlüğü uğruna şehit olanlara rahmet diledi.

 

Kaynak: TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.