1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. "SORUNU ÇÖZMEK İÇİN NİYET GEREKİR..."
"SORUNU ÇÖZMEK İÇİN NİYET GEREKİR..."

"SORUNU ÇÖZMEK İÇİN NİYET GEREKİR..."

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu,

A+A-

TÜKETİCİLER DERNEĞİ’NDEN EROĞLU’NA “YILIN DEVLET ADAMI” ÖDÜLÜ

EROĞLU: “SORUNU ÇÖZMEK İÇİN NİYET OLMASI GEREKİR…”

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Kıbrıs Türk tarafının Kıbrıs Rum tarafını antlaşmaya teşvik edecek davranışlar içerisine girmesi gerektiğini vurguladı. Eroğlu, “Bir sorunu çözmek için o sorunu çözme niyeti olması lazım” dedi.

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, 15 Mart Dünya Tüketici Hakları Günü vesilesiyle Kıbrıs Türk Tüketiciler Derneği yönetim kurulundan bir heyeti kabul etti. Kabulde Eroğlu’na, Kıbrıs Türk halkı için onurlu bir antlaşmaya ulaşmak amacıyla sergilediği duruşundan dolayı “Yılın Devlet Adamı” ödülü verildi.

Kabulde konuşan Eroğlu, Kıbrıslı Rumların insafına kalmadan, kendi kendini yöneten, her iki halkın haklarını koruyan bir antlaşma arzusu içerisinde olduklarını yineledi.

Bir antlaşma için iki tarafın niyetinin önemini de vurgulayan Eroğlu, “Kıbrıs Rum halkı da bir antlaşma niyeti ile masaya gelirse antlaşma mümkün olur dediğim zaman bazı kesimlerin tenkitlerine maruz kalmaktayım: Ama doğrudur; bir sorunu çözmek için o sorunu çözme niyeti olması lazım” dedi.

Müzakerelere iyi niyetle katıldıklarını ifade eden Eroğlu, “İyi niyetimizi ortaya koymuş olmamıza rağmen, kendimizi suçlama durumu ile karşı karşıya kaldığımız zamanlar oluyor. Artık kendi kendimizi suçlama değil, karşı tarafı da antlaşmaya teşvik edecek davranışlar içerisinde olmamız ve gerçeği halkımızla paylaşmamız gerekecektir” dedi.

Müzakerelerde yaşanan gelişmeleri halk ile paylaşacağını ifade eden Eroğlu, “Müzakereler yürüdükçe, konulara etraflıca girildikçe, zaman zaman halkımızla da müzakere masasındaki durumları paylaşma niyetimiz olduğunu ifade etmiştim. Bu düşüncemde de kararlıyım. Başlıkların detaylarına girildikçe halkımızın bilinçlendirilmesi için gayret göstereceğiz” dedi.

Tüketiciler Derneği’nin her zaman işbirliği içerisinde oldukları bir kuruluş olduğunu ifade eden Eroğlu, tüketiciler adına yaptıkları çalışma, müzakerelerde kendisine gösterilen destek ve yılın devlet adamı ödülü için dernek yetkililerine teşekkür etti.

“İNSANLAR SÖMÜRÜLÜYOR”

Eroğlu’na ödülden dolayı plaket sunan Dernek Başkanı Hasan Yılmaz Işık da, tüketici haklarıyla ilgili eksiklikleri  de anlattı. Işık, “Türkiye’de 80 milyon tüketiciye sağlanan Avrupa Birliği haklarından Kıbrıs Türk halkı yararlanamıyor, çok geride bırakılmış durumda. İnsanlarımız göz göre göre resmen sömürülüyor” dedi.

Türkiye’de yasaklı bazı faaliyetlerin KKTC’de uygulandığını da iddia eden Işık, faizlere sınırlama getirecek düzenlemenin hala yapılmamasını da eleştirdi.

Tüketici aleyhine gelişebilecek olumsuzlukların giderilmesi görevi bulunan Mal ve Hizmetler Hakem Heyeti’nin ilgili bakanlığın heyete atama yapmamasından dolayı toplanamadığını ve şikâyette bulunan tüketicilerin mağdur duruma düştüğünü de belirten Işık, mobil iletişim faaliyetlerinden devletin yüzde 73 vergi almasını da örnek gösterdi. Türkiye’de yüzde 5 olan özel iletişim vergisinin KKTC’de yüzde 35 olduğunu kaydeden Işık, buna ek olarak yüzde 20 KDV ve yüzde 18 Hazine Payı alındığını ekledi.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.