1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SORUNUNUN ÇÖZÜMÜ MASADA OLACAK
SORUNUNUN ÇÖZÜMÜ MASADA OLACAK

SORUNUNUN ÇÖZÜMÜ MASADA OLACAK

Sorununun çözümü masada olacak

A+A-

AKINCI: “KIBRIS SORUNUNUN ÇÖZÜMÜ MASADA OLACAK. MAHKEME KORİDORLARINDA DEĞİL”

“AKLIN YOLU BİR. BU AKIL YOLU DA BİZE BİR AN EVVEL MÜZAKERELERİ BAŞLATIP, ÇÖZÜME VARMAYI SÖYLÜYOR”

Lefkoşa, 2 Haziran 16 (T.A.K.): Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Kıbrıs sorununun çözümünün mahkeme koridorlarında değil, müzakerelerde olacağını belirterek, “Aklın yolu bir. Bu akıl yolu da bize bir an evvel müzakereleri başlatıp, çözüme varmayı söylüyor” dedi.

Cumhurbaşkanı Akıncı ile Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, Eğitim Teknik Komitesi’nin ara bölgede gerçekleştirdiği ortak etkinlik sonrasında Dayanışma Evi’nde baş başa bir görüşme gerçekleştirdi.

Liderler, yaklaşık 45 dakika baş başa yaptıkları görüşmeden çıkışta ayrı ayrı kendi dillerinde yaptıkları konuşmalarda, müzakerelerin 8 Haziran’da yeniden başlayacağını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Akıncı, “Haftaya 8 Haziran çarşamba günü saat 10.00’da yeniden görüşmeyi başlatıyoruz. Çocukların bu güzel etkinliği müzakerelerin yeniden başlamasını sağladı” dedi.

Akıncı, 8 Haziran’ı Anastasiadis’in önerdiğini ve kendilerinin de bunu uygun bulmasıyla bu görüşmeyi gerçekleştireceklerini belirtti.

RUM YÖNETİMİ’NİN KUZEYDEKİ RUM MALLARINA İLİŞKİN ÖNERİSİ

Mustafa Akıncı, daha sonra arabasına girerken, gazetecilerin Rum Yönetimi’nin Kuzey Kıbrıs’taki Rum mallarıyla ilgili Avrupa Konseyi’ne sunduğu öneriye ilişkin soruyu yanıtında, gerekli değerlendirmeleri yaptıklarını söyledi.

Müzakere süreci devam ederken AİHM’de o tür olayların yaşanmasının doğru olmadığını kaydeden Akıncı, “Kıbrıs sorununun çözümü masada olacak. Yeniden başlayacak müzakerelerde olacak. Mahkeme koridorlarında değil” dedi.

“KIBRIS SORUNU ÇÖZÜMSÜZ KALDIKÇA, BU TÜR MESELELER BİR ŞEKİLDE GÜNDEMDE OLACAK”

Cumhurbaşkanı Akıncı, şöyle devam etti:

“Temenni ederiz ki, iki lider olarak müzakereleri 15 Mayıs’ta açıkladığımız üzere, bu yıl sonuna kadar başarıyla sonuçlandırabilelim ve bu sorunlar da mazide kalsın. Kıbrıs sorunu çözümsüz kaldıkça, bu tür meseleler bir şekilde gündemde olacak. Bugün olmazsa yarın olacak. Doğu Akdeniz’deki enerji konusu bugün olmazsa yarın olacak. O konulardaki sıkıntı ve sorunlar gelişecek. Oysa biz taraflar arasında iyi ilişkilerin gelişmesini, iş birliği olanaklarının gelişmesini arzu ediyoruz”

“Aklın yolu bir. Bu akıl yolu da bize bir an evvel müzakereleri başlatıp, çözüme varmayı söylüyor” diyen Akıncı, “Bugün çocuklarla beraber olduğumuz bir etkinlikte bu kararı üretmemiz de anlamlıdır. Çünkü bu adada bu çocukların bizim yaşadıklarımızı yaşamamasını istiyoruz. Barış, eşitlik, huzur, güven içinde bir gelecek yaratmamız lazım. Hangi dinden, dilden olursa olsun bu güzel çocuklar için” dedi.

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.