1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SORUŞTURMA BİTTİ
SORUŞTURMA BİTTİ

SORUŞTURMA BİTTİ

Gazimağusa polisinin, Girne’de düzenlediği operasyon sonucu ele geçirdiği 29 bin paket kaçak sigarayla ilgili soruşturma bitti

A+A-

Gazimağusa polisinin Girne’de düzenlediği operasyonda ele geçirdiği 29 bin paket kaçak sigarayla ilgili soruşturma bitti.

Çalıştıkları Gazimağusa Serbest Liman’daki Port İSBİ’nin ambarından sirkat ettikleri kaçak sigaraları bir ambarda muhafaza eden Mehmet Erüreten, Metin Durmaz ve Hüseyin Karaca dün mahkemeye çıkarılarak, işledikleri suçlardan ileride yargılanmak üzere teminata bağlanarak serbest bırakıldı.

Mahkemeye ayrı ayrı çıkarılan Mehmet Erüreten ve Metin Durmaz 10’ar bin, Hüseyin Karaca ise 5 bin TL nakdi teminatla serbest bırakıldı.

İddia Makamı Başsavcılık adına davayı yürüten Savcı Hasan Çaltılı, Gazimağusa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube Amirliği’nde görev yapan polis çavuşu Mustafa İskender’i yeminli şahadete çağırdı.

Polis Çavuşu Mustafa İskender, zanlıların Port İSBİ Ltd.’in ambarından “160 bin 166 TL 25 kuruş” değerindeki kaçak sigaraları sirkat ettiklerini anımsatarak, zanlılar aleyhine başlattığı soruşturmasını tamamladığını belirtti ve mahkemeden uygun teminat talep etti. 

Konu suçların ciddiyetine dikkat çeken Yargıç Ayşen Toroslu, zanlıları, davaları görüşüleceği tarihe değin KKTC dışına çıkmaktan men etti ve bu maksatla tüm pasaport ve seyahat belgelerine el koydu.

Mehmet Erüreten ve Metin Durmaz 10’ar bin, Hüseyin Karaca’yı da 5 bin TL nakdi teminata bağlayan yargıç ayrıca, KKTC vatandaşı 2’şer kefilin de zanlılar lehine, 100’er bin TL’lik kefalet senedi imza etmesini istedi.

Kıbrıs

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.