1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SORUŞTURMA DERİNLEŞTİ
SORUŞTURMA DERİNLEŞTİ

SORUŞTURMA DERİNLEŞTİ

10 milyon Sterlin vergi kaçırma

A+A-

KKTC’ye sahte kimlikle 2 yıl önce giriş yapan ve geçtiğimiz günlerde yakalanan Micheal George Vovdouri dün yeniden Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı.

Başkasının kimliğine bürünme ve sahte davranışla kayıt temini suçlarından hakkında soruşturma yürütülen zanlının tutukluluk süresi uzatıldı. ‘Wanted’ başlıklı manşet haberinden bir gün sonra İngiltere’de kara para aklama ve 10 milyon Sterlin vergi kaçırma suçlarından aranan Kıbrıs Rum asıllı Mihalis Vuduris, Girne’de ele geçirilmişti. Aslen Kıbrıslı olan İngiliz vatandaşı Vuduris’in (Vodoiri)  sahte pasaportla 2012 yılının Kasım ayında Metehan Sınır Kapısı’ndan ülkeye giriş yaptığı, yaklaşık 14 aydan beri Kuzey Kıbrıs’ta yaşadığı belirtilmişti.

KKTC polisinin başarılı operasyonu sonucu 10 Ocak tarihinde yakalan, İngiltere’de vergi kaçakçılığı, kara para aklama suçlarından aranan, KKTC’de ise “Başkasının kimliğine bürünme, sahte davranışla kayıt temini, KKTC’ye kanunsuz giriş yapmak suçlarından” gözaltına alınan zanlı dün ek tutukluluk talebi ile Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı.

Sahte evrağı yok etti

Duruşmada zanlının üç gün daha tutuklu kalmasını talep eden polis, 2012 yılında Metehan Sınır Kapısı’ndan sahte kimlikle Kuzey Kıbrıs’a geldiği tespit edilen zanlı hakkındaki soruşturmanın devam ettiğini söyledi. Polis, zanlının giriş yaparken kullandığı sahte evrakı yok ettiğine dair ifade verdiğini, yakıldığı iddia edilen Paul adına düzenlenen sahte kimlik ile ilgili araştırmaların devam ettiğini ifade etti.

Ülkede birçok Paul var

Polis, zanlının Kuzey Kıbrıs’a sahte kimlik ile giriş yaptığı tarihte birçok Paul adında kişinin ülkeye giriş-çıkış yaptığını ancak Paul adında ülkeye giren ancak çıkış yapmayan bir kişinin tespit edildiğini açıkladı. Polis bu yöndeki araştırmalarını sürdürdüklerini belirtti.

3 gün daha içeride

Polis, İngiliz Yüksek Komiserliğinden alınan bilgide zanlının İngiltere’de vergi kaçakçılığı ve kara para aklama suçlarından dolayı 30 Kasım 2012 tarihinde mahkemeye gelmesinin beklendiğini, mahkemenin kimliklerine el koyduğunu ancak zanlının yargı tarihinde mahkemeye gitmediğine dair bilgi aldıklarını söyledi. Polis, zanlının İngiltere’de aranan şahıs ilan edildiğini dile getirdi.

Polis, hakkında ciddi bir soruşturma yürütülen zanlının üç gün daha tutuklu kalmasını talep etti. Lefkoşa Kaza Mahkemesi, zanlının üç gün süre ile tutuklu kalmasına karar verdi.

Diyalog

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.