1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SORUŞTURMA DEVAM EDİYOR
SORUŞTURMA DEVAM EDİYOR

SORUŞTURMA DEVAM EDİYOR

Girne’de, geçtiğimiz Cuma günü gerçekleştirilen operasyon sonucu;

A+A-

Girne’de geçtiğimiz gün yaklaşık 800 gram ağırlığında hintkeneviri türü olduğuna inanılan kanunsuz uyuşturucu madde ele geçirilmesiyle ilgili olarak üç günden beridir poliste tutuklu olan Theophilus Obinna Nnamdi isimli zanlı, dün yeniden mahkemeye çıkarıldı. Mahkeme, zanlının üç gün süreyle daha poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

Girne Kaza Mahkemesi’nde görülen dünkü ek tutukluluk duruşmasında polis çavuşu Barış Duman, iddia makamının tanığı olarak dinlendi. Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görevli Barış Duman, zanlının “Kanunsuz uyuşturucu ithali ve tasarrufu” suçlarından methaldar olduğunu söyledi.

Barış Duman, zanlının tutuklu bulunduğu süre içerisinde birçok kişiden ifade aldıklarını belirterek, zanlıdan alınan kan ve idrar örneklerinin analize gönderildiğini ifade etti. Duman, zanlıdan ve uyuşturucunun bulunduğu paketlerden alınan parmak izlerinin de karşılaştırılması için laboratuvara gönderildiğini aktardı.

Ele geçirilen miktarın büyüklüğüne dikkat çeken Duman, zanlının verdiği ifade ve uyuşturucunun kağıtlara sarılı ve üzerleri zımbalanıp paketlenmiş olmasından dolayı kayıp emareler olabileceğine vurgu yaptı. Duman, zanlının ithal ettiği uyuşturucunun başka şahıslara verilip, verilmediğinin de araştırıldığını dile getirdi.

Duman, zanlının serbest kalması durumunda alınacak ifadelere ve olası kayıp emarelere etki edebileceğini anlatarak, soruşturmanın salimen yürütülebilmesi için zanlının sekiz gün süreyle daha poliste tutuklu kalmasını istedi.

Zanlı avukatı Hüsnü Tokatlıoğlu, tutukluluk süresine itiraz etti. Tokatlıoğlu, polisin uyuşturucuyu zamanında analize göndermeyip, gereksiz yere müvekkilinin bir gün fazladan tutuklu kalmasına neden olacaklarını iddia etti.

Polisi ve zanlı avukatını dinleyen Ceza Davaları Yargıcı Gökan Asafoğulları, talep edilen sekiz günlük tutukluluk süresinin uzun olduğuna dikkat çekerek, soruşturmanın salimen yürütülebilmesi için üç günlük tutukluluk süresini yeterli buldu.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.