1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SORUŞTURMA TAMAMLANDI
SORUŞTURMA TAMAMLANDI

SORUŞTURMA TAMAMLANDI

Antony Paul Allen’in ölümüne neden oldukları iddia edilen minibüs şoförü ve kiralık araç sürücüsü teminatla serbest kaldı

A+A-

Girne-Değirmenlik anayolunda 18 Eylül 2013 tarihinde 54 yaşındaki öğretmen Antony Paul Allen isimli ATV sürücüsüne çarparak ölümüne neden oldukları iddia edilen minibüs şoförü Murat Şener (27) ve kiralık araç sürücüsü Uğur Çapakçı (42) isimli zanlılar hakkında yürütülen polis soruşturması tamamlandı. Zanlılar, ileride görülecek davalarında hazır olmalarının sağlanabilmesi için teminat şartlarını yerine getirmeleri şartıyla serbest bırakıldı ve sürüş ehliyetlerine de el konuldu.

Girne Kaza Mahkemesi’nde görülen dünkü teminat duruşmasında polis çavuşu Ahmet Yurt iddia makamının tanığı olarak dinlendi. Girne Polis Müdürlüğü’ne bağlı Trafik Şubesi’nde görevli Ahmet Yurt, “Dikkatsiz ve tehlikeli sürüş”, “Kavşakta araç geçme”, “İnsan hayatını tehlikeye atan sürüş” ve “Ölümlü kazaya sebebiyet verme” suçlarından methaldar olan zanlılar hakkında yürütülen soruşturmanın tamamlandığını belirtti. Ahmet Yurt, zanlıların ileride görülecek davalarında hazır olmalarının sağlanması için uygun bir teminata bağlanmalarını ve sürüş ehliyetlerine el konulmasını istedi.

Savcı Mustafa Atakara, zanlıların yurtdışına çıkışının yasaklanıp, seyahat belgelerine el konulması, 5 bin TL nakit para yatırmaları ile 100 bin TL şahsi kefalet senedi imzalamaları, ayrıca KKTC ve TC vatandaşı olan Murat Şener adına KKTC vatandaşı 2 kefilin 30’ar bin, TC vatandaşı olan Uğur Çapakçı için ise 1 kefilin 30 bin TL kefalet imzalamaları karşılığında serbest bırakılmalarını talep etti. Atakara, zanlıların davaları sonuçlanıncaya dek sürüş ehliyetlerine el konulmasını da istedi.

Zanlı avukatlarındn Tansel Özustaoğlu ile Burçin Sertbay teminat şartlarına itiraz etmedi. Avukat Özustaoğlu, müvekkili Murat Şener’in geçimini araç kullanarak sağladığını ifade ederek, sürüş ehliyetine el konulmasına itiraz etti.

İddia ve savunma makamlarını dinleyen Ceza Davaları Yargıcı Şerife Katip Kır, ileride yargılanacak olan zanlıların mahkemede hazır olmalarının sağlanması için zanlıların talep edilen teminat şartlarını yerine getirmeleri karşılığında serbest bırakılmalarına ve sürüş ehliyetlerine el konulmasına emir verdi.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.