1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SORUŞTURMA TAMAMLANDI
SORUŞTURMA TAMAMLANDI

SORUŞTURMA TAMAMLANDI

değiştirilerek satılmasıyla ilgili tutuklanan zanlıların soruşturması tamamlandı

A+A-

Rum plakalı Range Rover marka aracın kanunsuz olarak ülkeye getirilmesi ve plakasının değiştirilerek bir başkasına satıldığı iddiasıyla ilgili tutuklanan Yıldırım Oğuz Çelik ve Laurent Nisenbau isimli zanlılar, dün yeniden mahkemeye çıkarıldı. Mahkeme davaları ileride görülecek olan zanlıların teminat şartlarını yerine getirmeleri şartıyla serbest bırakılmalarına emir verdi.

Girne Kaza Mahkemesi’nde görülen teminat duruşmasında Salih Sayılır, iddia makamının tanığı olarak dinlendi. Polis memuru Salih Sayılır, zanlı Yıldırım Oğuz Çelik’in “Kanunsuz mal tasarrufu” ve “Sahtekârlıkla para temini” Laurent Nisenbau isimli zanlının ise “Kanunsuz mal tasarrufu” suçlarından methaldar olduklarını söyledi.

Polis memuru Salih Sayılır, HEE 42 plakalı aracın Laurent Nisenbau isimli zanlı tarafından KKTC’ye kanunsuz olarak getirildiğini ifade etti.

Salih Sayılır, söz konusu aracın üzerine Yıldırım Oğuz Çelik tarafından hurdada yatan bir başka aynı aracın plakası olan EF 757 plakasının takıldığını ifade ederek, Gönyeli’de sakin E.G isimli kişiye 2 bin 500 TL karşılığında satıldığını dile getirdi.

Yıldırım Oğuz Çelik’in gönüllü ifadesinde suçunu kabul ettiğini anlatan Sayılır, zanlılar hakkında yürütülen soruşturmanın tamamlandığını kaydetti. İleride yargılanacak olan zanlıların mahkemede hazır olmalarının sağlanabilmesi için teminata bağlanmalarını istedi.

Savcı Mustafa Atakara, zanlıların yurtdışına çıkışının yasaklanıp seyahat belgelerine el konulması, Fransız vatandaşı Laurent Nisenbau isimli zanlının 2 bin TL nakit para yatırması, Yıldırım Oğuz Çelik’in ise 3 bin nakit ve bir kefilin 20 bin TL kefalet senedini imzalaması karşılığında serbest bırakılmalarını talep etti.

Teminat talebine itiraz edilmemesinin ardından Ceza Davaları Yargıcı Şerife Katip Kır, zanlıların talep edilen teminat şartlarını yerine getirmeleri şartıyla yargılanıncaya kadar serbest bırakılmalarına emir verdi.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.