1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SORUŞTURMA TAMAMLANDI!
SORUŞTURMA TAMAMLANDI!

SORUŞTURMA TAMAMLANDI!

Dün yeniden Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldılar;

A+A-

Sahte kira sözleşmesi ile oturma izni alan Pakistan uyruklu zanlılar tutuksuz yargılanacak

Kuzey Kıbrıs’ta kalabilmek için sahte kira sözleşmesi ile oturma izni aldığı tespit edilen Pakistan uyruklu Muhammed Usman ile sahte belgeyi hazırlayan Nejaad Ullah ve suç ortakları olduğu iddia edilen Said Ali hakkındaki soruşturma tamamlandı. Zanlılar teminat talebi ile dün yeniden Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı.

YENİDEN MAHKEMEYE GETİRİLDİLER

Duruşmada zanlı Muhammed Usman’ın oturma izni almak için kira mukavelesi üzerinde kiracı olmadığı halde kendini Lefkoşa Surlariçi adresinde kiracı olarak gösterip, hazırlanan sahte belgeyi 9 Nisan tarihindeGelir ve Vergi Dairesine verdiği açıklandı.

Polis, sahte kira sözleşmesini zanlı NejaadUllah’ın hazırladığını tespit ettiklerini, zanlı Said Ali’nin ise kira sözleşmesinde isminin olduğunu söyledi. Sahte sözleşme ile oturma izni almaya çalışan zanlıların 16 Nisan tarihinde tespit edildiğini ve 17 Nisan’da mahkemeye çıkarılarak haklarında bir gün tutuklama emri alındığını belirten polis, soruşturmanın tamamlandığını belirterek zanlıların teminata bağlanmasını talep etti.

Lefkoşa Kaza Mahkemesi, zanlıların yurt dışına çıkışını yasaklayarak tutuksuz yargılanmak üzere serbest kalmalarına karar verdi.

Star Kıbrıs

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.