1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SORUŞTURMALARA DEVAM
SORUŞTURMALARA DEVAM

SORUŞTURMALARA DEVAM

“Kaçak sigara” meselesiyle ilgili tutuklanan dört kişiden sadece biri serbest bırakıldı

A+A-

Gazimağusa polisinin Girne’de gerçekleştirdiği operasyon sonucu ele geçirilen kaçak sigaraları Port İsbi Şirketi’nin ambarından çaldıkları öne sürülen şirketin operasyon müdürü Mehmet Erüreten ve depo sorumlusu Hüseyin Karaca aleyhine ek tutukluluk emri alındı. Söz konusu kaçak sigaraları gümrüksüz olarak tasarruf ettiği öne sürülen Mehmet Adem Mahmutoğluları ise teminata bağlandı.

“Gümrüksüz mal tasarrufu” suçlaması ile mahkemeye çıkarılan zanlı Mahmutoğluları, KKTC vatandaşı bir kefilin imza ettiği 30 bin TL’lik şahsi kefalet senedi karşılığında serbest bırakılırken, “Gümrüksüz mal tasarrufu” ve “sirkat” suçlaması ile mahkeme huzuruna çıkarılan Mehmet Erüreten, Hüseyin Karaca ve Metin Durmaz aleyhine de beş günlük ek tutukluluk emri alındı.

Gazimağusa Kaza Mahkemesi Ceza Davaları Yargıcı Ayşen Toroslu huzurunda ayrı ayrı görüşülen teminat ve ek tutukluluk duruşmalarında İddia Makamı Başsavcılık adına davayı yürüten Savcı Ahmet Özlemler, Gazimağusa Polis Müdürlüğü Adli Şube Amirliği’nde görevli polis çavuşu Mustafa İskender’i tanık olarak dinletti.

Meselenin tahkikat memuru Mustafa İskender öncelikle Mehmet Erüreten, Hüseyin Karaca ve Metin Durmaz’ı tutukluluk talebiyle mahkeme huzuruna çıkardı.

Tanık polis zanlıların 27 Şubat 2013 ve 1 Ekim 2013 tarihileri arasında Port İsbi şirketine ait depoda bulunan Al-Salam şirketine ait 172 koliden oluşan 8 bin 600 paket sigaranın zanlılar Mehmet Erüreten, Hüseyin Karaca ve Metin Durmaz tarafından çalındığını söyledi.

Polis çavuşu zanlı Metin Durmaz hakkında daha önce sadece gümrüksüz mal tasarrufu soruşturması yürütüldüğünü ancak, ancak araştırmada söz konusu sigaraların Metin Durmaz tarafından depodan çıkarıldığının tespit edildiğini kaydetti.

Erüreten, Karaca ve Durmaz’ın sirkat suçunu ortaklaşa işlediklerinin anlaşıldığını ifade eden Mustafa İskender, sigaraların 345x 50 koli şeklinde depoya indirildiğini ancak daha sonra 345x 25 olarak değiştirildiklerini dile getirdi.

Bu zanlıların söz konusu işlemi Mustafa Erüreten’in isteği üzerine Hüseyin Karaca tarafından Mağusa’da bir karton fabrikasında 25’lik koliler yaptırılarak yapıldığını söyleyen İskender, bu şekilde çalınan sigaraların bazı işyerlerine satıldığını öne sürdü.

Bu sigaraların satıldığı en az üç işyeri olduğunu belirten tanık polis, 143 koli sigaranın kayıp olduğunu bildirdi.

Zanlılar aleyhine yürütülen soruşturmanın devam ettiğini bildiren polis çavuşu, bu zanlılar aleyhine mahkemeden 8 günlük ek tutukluluk emri talep etti.
Savcı Ahmet Özlemler talep edilen süreyi 5 gün ile sınırlandırmasının ardından avukatların da bu 5 günlük süreye itiraz etmemesi nedeniyle Yargıç Ayşen Toroslu zanlıların 5’er gün süreyle poliste tutuklu kalmalarını emretti.
Kendisine sadece gümrüğe beyan edilmemiş mal tasarrufu suçlaması getirilen Mehmet Adem Mahmutoğluları’nın teminat duruşmasında, tanık polis zanlının “gümrüğe beyan edilmemiş mal tasarrufu” suçunu işlediğini söyledi.

Zanlının KKTC vatandaşı olduğunu belirten polis çavuşu, aleyhine yürütülen polis soruşturmasının sona erdiğini bildirdi ve mahkemeden uygun bir teminatla serbest bırakılmasını talep etti.

Yargıç Ayşen Toroslu zanlının pasaport ve seyahat belgelerine el koyarken KKTC vatandaşı 1 kefilin zanlı lehine 30 bin TL’lik kefalet senedi imza etmesi karşılığında serbest bırakılmasını emretti.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.