1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SORUŞTURMANIN SEYRİ SONUÇLARA BAĞLI!
SORUŞTURMANIN SEYRİ SONUÇLARA BAĞLI!

SORUŞTURMANIN SEYRİ SONUÇLARA BAĞLI!

Erkek tuvaletinde bulundu!

A+A-

Narkotik polisi, 100 gram kokain, bin 58 adet Extacy ve 336 adet kamagra marka jelle ilgili tutukladığı Duran Gül, Mustafa Baykara ve Ersin Dilmen aleyhine, mahkemeden 3’er gün ek tutukluluk emri temin etti.

Sedef BOŞNAK

Narkotik polisinin Gazimağusa’da düzenlediği operasyonda ele geçirdiği ve uyuşturucu madde olduğuna inandığı 100 gram kokain, bin 58 adet Extacy ve 336 adet kamagra marka jelle ilgili yürüttüğü soruşturma titiz bir şekilde devam ediyor.

Meseleyle ilgili tutuklanan Duran Gül, Mustafa Baykara ve Ersin Dilmen, dün ek tutukluluk talebiyle Gazimağusa Kaza Mahkemesi’nde Yargıç Hazal Hacımulla’nın huzuruna çıkarıldı ve aleyhlerine tahkikat amaçlı 3’er gün daha tutukluluk emri temin edildi.

Dünkü ek tutukluluk duruşmasında, İddia Makamı Başsavcılık adına davayı yürüten Savcı Yardımcısı Serhan Bundak, Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görevli polis memuru Mustafa Kavaz’ı gelişmeleri aktarması için tanık kürsüsüne çağırdı.

Tanık polis Mustafa Kavaz, 2 Haziran 2017’de aldıkları bilgi ışığında düzenledikleri operasyonun olgularını mahkemeye aktardı.

Mustafa Kavaz, Gazimağusa’da faaliyet gösteren bir işyerinin erkek tuvaletinde, içerisinde uyuşturucu olduğundan şüphe edilen 2 poşet bulunduğunun öğrenilmesi üzerine, konu işyerine gidip yaptığı kontrolde, jelatinle sarılmış şeffaf renk naylon içerisinde toplam 959 adet Extacy türü uyuşturucu içerdiğine inanılan hap ve başka bir şeffaf poşet içerisinde yaklaşık 100 gram kokain türü uyuşturucu olduğuna inanılan maddeyi bularak zapt ettiklerini anımsattı.

Kavaz, yaptığı araştırma sonucu, meseleyle ilgili Duran Gül ve Mustafa Baykara’yı tespit edip tutukladığını belirttikten sonra, konu maddelerin Ersin Dilmen tarafından Türkiye’den getirilip, konu işyeri tuvaletine bırakıldığını öğrendiğini dile getirdi.

Zanlı Ersin Dilmen’i Gazimağusa’da tespit edip tutukladığını kaydeden tanık polis, Dilmen’in kullanımındaki HN 024 plakalı Tır’da arama yaptığını ve el çantası içerisinde toplam 99 adet Extacy türü uyuşturucu olduğuna inanılan hap ve yine 42 paket halinde toplam 294 adet kamagra türü jeli bularak zapt ettiğini söyledi.

Zanlıların gönüllü ifade vererek suçlarını kabul ettiğini söyleyen tanık polis, zanlı Duran Gül’ün ikinci bir gönüllü ifade verdiğine değindi ve bunun üzerine Duran Gül’ün Girne’deki evinde arama yaptıklarını anlattı.

Tanık polis, konu evde toplam 187 adet extacy türü uyuşturucu madde içerdiğine inanılan hap, 1.5

gram ağırlığında kokain türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde, 3 gram ağırlığında hintkeneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde, üzerinde uyuşturucu madde kalıntısı olduğuna inanılan hassas terazi ve 6 paket halinde toplam 42 adet kamagra marka jel bulunarak emare alındığını anlattı.

Emare alınan uyuşturucu maddeler ve muhafaza edildikleri poşetlerle ilgili laboratuarlardan gelecek sonuçları beklediğinden söz eden tanık polis, sonuçlara göre tahkikatının seyrinin değişebileceğini belirtikten sonra yapılması gerekenleri sıraladı.

Zanlılar arasındaki telefon görüşmelerinde bazı mesajlar tespit ettiğini de dile getiren polis, meseleye bağlantılı olabilecek başka kişilerin de olabileceğine vurgu yaptıktan sonra, meseleyi çok yönlü soruşturduğunu söyledi ve  tahkikatını salimen yürütebilmesi için mahkemeden süre istedi.

Huzurundaki şahadeti değerlendiren yargıç, tahkikatın neticelendirilmediğine vurgu yaptı ve zanlıların 3’er gün daha poliste tutuklu kalmalarına emir verdi.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.