1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SORUŞTURMAYI NARKOTİK DEVRALDI
SORUŞTURMAYI NARKOTİK DEVRALDI

SORUŞTURMAYI NARKOTİK DEVRALDI

Soruşturmayı Narkotik devraldı

A+A-

Devrim DEMİR

Girne’de terk edilmiş boş bir evde 25 Haziran tarihinde ölü olarak bulunan 22 yaşındaki Nedim Bük ile birlikte uyuşturucu içtikleri belirlenen İlkay Dural ile Ahmet Şanverdi, tutukluluk sürelerinin dolması üzerine, dün yeniden Girne’de mahkemeye çıkarıldı.

Olayla ilgili ilk etapta gözaltına alınan Halil Dural’ın ise suçla bağlantısı olmadığı tespit edilerek serbest bırakıldı. Öte yandan olayın uyuşturucu ile bağlantısı olması nedeni ile soruşturma adli polisten narkotik polise devredildi.

Dural ve Şanverdi dün ek tutukluluk talebiyle Girne’de mahkemeye çıkarıldı.

Yargıç Gökhan Asafoğulları, zanların soruşturma maksatlı 3’er gün daha tutuklu kalmalarına emir verdi.


Birlikte uyuşturucu içtiklerini itiraf ettiler

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Şubesinde görevli polis memuru Mehmet Sevinç mahkemede verdiği ifadede zanlıların Haziran ayında Girne’de meydana gelen uyuşturucu madde tasarrufu suçundan dolayı tutuklandıklarını anlattı.

Polis memuru Mehmet Sevinç,  Girne’de 25 Haziran saat 23.30 sıralarında Bedrettin Demirel Caddesi’nin kuzey kısmında bulunan terk edilmiş evde ceset bulunduğunu, daha sonra yapılan araştırmada cesedin Nedim Bük’e ait olduğunun tespit edildiğini söyledi.

Polis, Nedim Bük’ü son olarak gören İlkay Dural ve Ahmet Şanverdi’nin sorgulandığını, iki zanlının ifadesinde yaklaşık 10 gün önce Lefkoşa’dan uyuşturucu satın aldıklarını ve Bük ile birlikte bonzai içtiklerine dair itirafta bulunduklarını belirtti.

 
Evde uyuşturucu kalıntısı bulundu

Polis, mahkeme emri ile 3 gündür tutuklu bulunan zanlılar hakkındaki soruşturmanın devam ettiğini, olay yerinde uyuşturucu kalıntıları bulunduğunu belirterek, ayrıca 14 kişinin sorgulandığını, 6 kişiden ifade alındığını söyledi. Polis, analize gönderilen uyuşturucu kalıntıları ile ilgili raporların beklendiğini, alınacak ifadeler olduğunu belirterek zanlıların 3’er gün daha tutuklu kalmasını talep etti.

HAVADİS

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.