1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SORUYORUZ ???
SORUYORUZ ???

SORUYORUZ ???

Vergi affından yararlandıkları iddia eden uyanık iki direktöre :

A+A-

Star Kıbrıs, firma adı ve şahıs isimleri kendisinde saklı olan ülkenin önde gelen müteahhit firmasının tanınmış iki direktörünün vergi yolsuzluğunu yayımladığı haberlerle gündeme getirdi. Yayımlanan haberlerde, iki direktörün projelerini üstlendiği yatırımcı şirkete fatura kesmediğini, devletten vergi kaçırdığını, yatırımcıdan para aldığı halde taşeronları ödemeyerek işlerin yarım kalmasına ve ev satın alanların tapu almamalarına neden olduğunu ve hatta kendi şirketlerine ait parayı şahsi hesaplarına aktardıklarını belgelerle kamuoyunun bilgisine sunarken, iddiaların odağındaki direktörlere söz hakkı verdi. Ancak kendisi ile temasa geçilen iki direktörden biri soruları yanıtsız bırakarak yorum yapmak istemediğini, söyleyecek bir şey olmadığını ifade etti.

SORUYORUZ…???

Star Kıbrıs, belgelerle yayımlanan haberlere karşın suskun kalmayı tercin eden iki direktörün 24 Temmuz 2014 tarihinde yürürlüğe giren vergi affından yararlandıklarını öne sürdükleri bilgisine ulaşmıştı. Direktörlerin vergi affından yararlandıklarına dair iddiaları üzerine Star Kıbrıs, kamuoyu nezdinde direktörlere sorulara sorarak cevap bekliyor.

*Gelir ve KDV vergisinin tamamını ödediniz mi?

*Şirketinizden çaldığınız 2 milyon Sterlinin tekrar şirket hesabına koydunuz mu?

*2 Milyon Stg. gelirin vergisini verdiniz mi?

*Yatırımcıdan aldığınız 2 milyon sterlin KDV’nin tamamını devlete ödediniz mi?

*Faturası kesilmeyen 2 milyon sterlinin KDV beyanını nasıl yapıldı?

*Yatırımcıdan para almanıza rağmen taşeronları neden ödemediniz?

*Eğer siz vergi affından faydalanırken geçmişte olduğu gibi yine eksik beyanda bulunmuşsanız devleti ikince kez dolandırdığınız anlamına gelmiyor mu?

BELGELERLE ORTADA

Direktörler soruları yanıtsız bırakırken, vergi yolsuzluğu ve diğer birçok usulsüzlüğü gündeme getiren ve ardı ardına belgelerle gözler önüne getiren Star Kıbrıs, iki direktörün, KKTC’deki banka hesaplarına ve off-shore hesaplarına, 200 6 yılının sadece altı aylık sürecinde 2 milyon sterlin tutarındaki parayı şirket kasası yerine zimmetlerine geçirdiklerini, müteahhit firmanın değişik projeler için yatırımcı şirketten 16 milyon Sterlin hakediş ve 2 milyon sterlin KDV aldığını, firmanın sadece tek bir proje için yatırımcı şirketten 222 bin 542, 92 oranında KDV ile birlikte toplamda 2 Milyon 551 bin 213,65 sterlin hakediş aldığını ancak sadece 465 bin 200,32 sterlin tutarında fatura kestiğini, 69 bin 780,37 oranında ise KDV ödediğini kamuoyunun bilgisine getirmişti.

1-998.jpg

2-618.jpg

Star Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.