1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “SOSYAL HİZMET MERKEZLERİ” BİNASI TÖRENLE AÇILDI
“SOSYAL HİZMET MERKEZLERİ” BİNASI TÖRENLE AÇILDI

“SOSYAL HİZMET MERKEZLERİ” BİNASI TÖRENLE AÇILDI

'Sosyal hizmetler merkezleri'' binası törenle açıldı.

A+A-

 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na bağlı 3 merkezin hizmet vereceği “Sosyal Hizmet Merkezleri” binası, bugün düzenlenen törenle açıldı.

Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Binası’nda yer alacak “Sosyal Hizmet Merkezleri”nde, Çocuk ve Gençlik Merkezi (ÇOGEM), Gençlik, Aile Destek ve Eğitim Merkezi (GADEM) ve Şiddeti Önleme ve Danışma Merkezleri (ŞODAM) hizmet verecek.

Sosyal Hizmet Merkezleri’nin açılış törenine, Meclis Başkanı Sibel Siber, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar, TC Yardım Heyeti Müşaviri Durmuş Yavuz, LTB Başkanı Kadri Fellahoğlu, bazı milletvekilleri, bina içi ekipmana sponsor olan Telsim Genel Müdür Yardımcısı Fevzi Tanpınar, bakanlık yetkilileri ve halk katıldı.

SİBER

Meclis Başkanı Sibel Siber törende yaptığı konuşmada, sağlıklı toplum için gençlerin, ailenin ve toplumun her bir  bireyinin sağlıklı olması gerektiğini söyledi. Siber, sağlığın da sadece bedensel değil, sosyal anlamda da sağlıklı olmayı gerektirdiğini anlatarak, bu tür projelerin bu amaçla hayata geçirildiğini belirtti.

Özellikle özel sektörün sosyal sorumluluk projelerinde yer almasının ve devletle işbirliği içerisinde çalışmasının kendisini son derece mutlu ettiğini belirten Siber, “Herşeyi devletten beklemeden aidiyet bağlarını güçlendirmek için bireylerin ve kurumların el ele vererek, proje üretmesidir asıl olan” dedi.

YORGANCIOĞLU

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu ise, bugün gerçekten önemli bir olaya tanıklık ettiklerini kaydederek, bu hizmetleri hayata geçirmek için emek verenlere teşekkür etti.

İhtiyaç duyan her kesime, toplum olarak, hükümet olarak el uzatabilmenin önemine işaret eden Yorgancıoğlu, bu tür sosyal sorumluluk projelerinin devamını temenni etti.

GÜRPINAR

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar ise, sosyal hizmetler alanında başlattıkları çalışmalara Şiddeti Önleme ve Danışma Merkezi’ni de ekleyerek Sosyal Hizmet Merkezleri’nin içinde yer alacağı binayı hizmete koymaktan mutlu olduklarını belirtti.

Amaçlarının toplumun tüm kesimlerine sosyal hizmetleri yaymak olduğunu ifade eden Gürpınar, geçmişte gerçekleştirdikleri farklı projelere örnekler vererek toplumsal dayanışmayı arttıracak çalışmalara ağırlık verdiklerini söyledi.

FELLAHOĞLU

Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Kadri Fellahoğlu ise, bugün Lefkoşa’da ilk önce Meclis’te kan bağışı kampanyası, ardından da surlar içinde sağlık taraması başlattıklarını ve son olarak da Sosyal Hizmet Merkezleri binasının açılışına katılmaktan mutluluk duyduğunu belirtti.

“Biz Lefkoşa’da yaşayan ister vatandaş olsun, ister olmasın her yurttaşın sağlığı bizi ilgilendiriyor” diyen Fellahoğlu, Sosyal Hizmet Merkezleri’nin çok önemli bir görev ve sorumluluğu yerine getireceğine inandığını belirtti.

Fellahoğlu, bu tür projelere destek vererek iş ve güç birliğine girişenlere teşekkür ederek, bu tür işbirlikleriyle birçok sorunun üstesinden gelinebileceğini kaydetti.

TANPINAR

Telsim Genel Müdür Yardımcısı Fevzi Tanpınar, bir süredir Çalışma Bakanlığı’yla önce GADEM, ardından ÇOGEM’le devam eden işbirliğinin şimdi de ŞODAM’ın katılımıyla devam edeceğini söyledi.

Ailenin korunmasının toplumun gelişmesi için çok önemli olduğuna işaret eden Tanpınar, toplumun bu tür merkezlere ihtiyacı kalmamasını umarak bu noktadaki açığı kapatmaya çalıştıklarını söyledi.

Telsim olarak bu projede bakanlıkla işbirliği içerisinde olmaktan mutluluk duyduklarını belirten Tanpınar, gelecekte de bu tür projelere katkı yapmaktan şeref duyacaklarını ifade etti.

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.