1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Sosyal medya bu genç garsonun yaptığı iyiliği konuşuyor
Sosyal medya bu genç garsonun yaptığı iyiliği konuşuyor

Sosyal medya bu genç garsonun yaptığı iyiliği konuşuyor

Sosyal medya bu genç garsonun yaptığı iyiliği konuşuyor

A+A-
Gün içindeki küçük kibarlıklar, beklenmedik iyilikler şaşırtsa da koca bir günün gidişatını değiştirecek kadar etkili oluyor. Bir süpermarket kuyruğunda önünüzdeki kişinin size sırasını teklif etmesi, tanımadığınız birinin iyi günler dileği bile oldukça ufak şeyler olmasına rağmen insana kendisini iyi hissettiren şeyler şüphesiz. Bu tür iyilik, kibarlık hareketlerinin sıklaşmasıyla birlikte insanların hayatlarına daha derin izler bırakanları da daha duyulur hale geldi. İşte insanın iyiliğe olan inancını artıran o haberlerden bir tanesi...

Herkes günlük telaşının, koşuşturmacasının içinde kaybolmuşken beklenmedik birinden gelen bir iyiliğin, kibarlığın etkisi oldukça büyük olabiliyor. Hatta bu ince davranışlara şahit olmak ya da bunlardan haberdar olmak bile insanın iyi hissetmesi için yeterli çoğu kez.

Bazı durumlarda da, akıllarında karşılarındaki kişinin hayatını biraz daha kolaylaştırmak ya da güzelleştirmekten başka bir şey olmayan bu insanların yaptıkları karşılıklarını öyle güzel buluyor ki, bu kişiler kendilerini bir anda onlarca kişi haklarında konuşurken buluyorlar.

İşte Amerika ’da yaşayan Daniela Bossi’nin de geçtiğimiz haftadan beri yaşadığı durum tam olarak bu.

17 yaşındaki Bossi bir pizza dükkanında garsonluk yapıyor. O akşam pizzacıya gelen müşterilerden Rick ve Anette de Bossi’nin bir arkadaşının anne ve babası.

201509011441_11750635_10153455012838664_4749837696971393364_n-600x600.jpg

Rick ve Annette uzun zamandır Rick’in beyin kanseriyle mücadele ediyorlar. Bu zorlu süreçte Annette eşinin oldukça iyimser olduğunu söylüyor; ‘Hastalığı boyunca bile sporundan vazgeçmedi, oldukça eğlenceli ve komik birisi o.’ Fakat bu süreçteki ağır tedavi masraflarının da ailelerinin ekonomik durumunu oldukça derinden sarstığını da ekliyor sözlerine.

Bir akşam dışarıda yemek yemeye giden çift, keselerini de çok zorlamayacak bir tercih olduğundan Bossi’nin çalıştığı pizzacıya gitmeye karar veriyorlar. Yemeklerini yedikten sonra hesabı isteyen Rick ve Annnette, gelen fişin üstünde yazanı okuduklarında şaşırıp, duygulanıyorlar.

Arkadaşının anne ve babası olduğu için Rick’in hastalığından haberdar olan ve ailenin geçmekte olduğu dönemin finansal olarak da onları zorladığını bilen Bossi, bu yemeği onlara ‘en büyük şeye direndiğiniz için bu da benden!’ notuyla ısmarlıyor.

201509011441_18638962-mmmain.jpg

Bossi’nin yaptığı şeyden çok etkilenen çift, ona Facebook hesaplarından bir teşekkür notu yazmışlar;

‘Daniela Bossi, dünya senin gibi insanlar sayesinde daha iyi bir yer! Bu akşam Rick ve ben yemek için dışardaydık. Çocuklarımız Asley ve Ryan’ın arkadaşları Danilea garsonumuzdu ve işini çok iyi yapıyordu! Rick hesabı istediğinde… işte bu geldi masaya. Kibarlığı için minnettarız, Tanrı seni korusun, sonsuza dek Daniela!'

Facebook’ta defalarca kez paylaşılan bu not, Bossi’nin yapmış olduğu bu harika hareketin yalnızca çift tarafından değil, okuyan herkes tarafından taktir edildiğini kanıtlamış. Kısa bir süre sonra Bossi'nin bu ince hareketi pek çok mecrada haber olmuş. Çalıştığı pizzacı da Bossi'yi desteklemiş ve çalışanlarına akşam yemeğinin parasını geri ödemiş.

201509011445_11902258_713369412102052_1069513466550827623_n-600x800.jpg

 

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.