1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. Sosyal medya bu kızı konuşuyor
Sosyal medya bu kızı konuşuyor

Sosyal medya bu kızı konuşuyor

Sosyal medya bu kızı konuşuyor

A+A-
Lise mezuniyeti her genç için önemlidir, mezuniyet balosu heyecanını hepsi yaşar elbet. Fakat Erinne Paisley'nin bu heyecanı dönüştürdüğü şey dünyaya örnek olacak cinsten.

Erinne Paisley 18 yaşında, Kanada’da yaşıyor. Onu bir anda sosyal medya paylaşımlarına konu eden şeyse, mezuniyet balosunda giydiği elbisesiyle verdiği mesaj. Kendi tasarımı olan elbisesinin etek kısmında, ‘Ben eğitimimi aldım. Her kadının bu şansı olmuyor. Malala.org.’ yazan Paisley, elbisesini eski matematik ödevlerinden hazırlamış. Bunu kullanarak dikkat çekmek istediği şey ise eğitim konusunda erkek ve kız çocukları arasındaki farkın büyüklüğü, cinsiyet ayrımcılığının eğitim üstündeki etkisi.

201506081507_erinne-ana-.jpg

USAID’in verilerine göre, yaklaşık 62 milyon kız yalnızca cinsiyetleri yüzünden okuldan uzaklaştırılıyor. Üstelik gelişmekte olan ülkelerde okula giden kızların pek çoğu,  sadece eğitim almak istedikleri için şiddet tehditlerine ve tacize maruz kalıyor. Paisler, Huffington Post’a verdiği röportajda bir şeyler yapmak için onu tetikleyen şeyin bu rakam olduğunu söylüyor.

“Mezun olmaya ve mezuniyet balosuna katılmaya hazırlanırken bu enerjinin bir kısmını da okula gidemeyen insanların faydalanabileceği bir şey yaratarak harcayabileceğimi düşündüm.’ Diyor Paisley.

201506081507_erinne-ic.jpg

Bu elbiseyi tasarlamak ve mezuniyet gecesi onu giymek Paisley’nin bu konuda yaptığı tek şey olmamış. Yeni bir mezuniyet balosu elbisesi almak için harcayabileceği 250 doları da, çocuk hakları aktivisti olan Malala Yousafzai tarafından başlatılan, kız çocuklarının eğitimi için bağış toplayan ve farkındalık yaratmaya çalışan Malala Fonu’na bağışlamış.

Erinne aynı zamanda elbisesini de bir açık artırma sitesinde satışa sunmuş. Buradan gelecek parayı da Malala Fonu’na yatıracağını söylüyor. Huffington Post’a verdiği röportajda elbiseye gelen yorumların da çok olumlu olduğunu söyleyen Erinne, elbisesinin cinsiyet bazında ayrımcılığa dikkat çekmesinden mutlu olduğunu belirtiyor.

201506081514_elbise.jpg

‘Ben dahil pek çok insan, bize doğuştan gelen eğitim hakkımıza sahip olduğumuz için ne kadar şanslı olduğumuzu unutuyoruz.’ Diyor Erinne. Kendisi bu sene Toronto Üniversitesi’nde Uluslararası İlişkiler okuyacak.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.