1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “SOSYAL MEDYA ÇAĞINDA İLETİŞİM” KONULU SEMPOZYUM BAŞLADI
“SOSYAL MEDYA ÇAĞINDA İLETİŞİM” KONULU SEMPOZYUM BAŞLADI

“SOSYAL MEDYA ÇAĞINDA İLETİŞİM” KONULU SEMPOZYUM BAŞLADI

Girne Amerikan Üniversitesi’nin (GAÜ) düzenlediği “Yeni Medya, Yeni Özgürlükler, Yeni Tehditler, Sosyal Medya Çağında İletişim” konulu sempozyum başladı.

A+A-

2 GÜN SÜRECEK SEMPOZYUM YARIN TAMAMLANACAK

BAŞBAKAN KÜÇÜK: “SEMPOZYUMUN İNTERNET VE SOSYAL MEDYA KULLANIMI AÇISINDAN BÜYÜK YARAR SAĞLAYACAĞINA İNANIYORU

Girne Amerikan Üniversitesi’nin (GAÜ) düzenlediği “Yeni Medya, Yeni Özgürlükler, Yeni Tehditler, Sosyal Medya Çağında İletişim” konulu sempozyum başladı. 

GAÜ Milenium Senato Kongre Salonu’nda yer alan sempozyumun açılışına Başbakan İrsen Küçük de katıldı.

2 gün sürecek sempozyumun bugünkü bölümünde “Sosyal Medya ve Pazarlama, Sosyal Medyanın Psikolojik ve Sosyolojik Hayata Yansımaları, Yeni Bir Denetleme Biçimi Olarak Sosyal Medya” konuları ele alındı. 

Sempozyum yarın düzenlenecek “sosyal medya ve gazetecilik, sosyal medya ve teknoloji” konulu oturumla sona erecek. 

Başbakan İrsen Küçük sempozyumun açılışında yaptığı konuşmada, yıllarca var oluş mücadelesi veren Kıbrıs Türk halkının geçmişte ilkel yöntemlerle sesini dünyaya duyurmak için büyük gayretler sarf ettiğini anımsatarak, ülkenin iletişim alanında bugün ulaştığı noktanın sevindirici olduğunu vurguladı.

Medyanın dördüncü kuvvet olduğunu, sosyal medya sayesinde herkesin görüş ve düşüncelerini özgürce paylaşabildiğini ifade eden Küçük, yalan ve yanlış haberlerin ya da paylaşımların ise bilgi kirliliği yarattığını kaydetti.

Başbakan Küçük, internet ve sosyal medyanın doğru kullanımının insanların yaşamlarını olumlu yönde etkileyebileceği gibi yanlış kullanımının da öngörülemeyen sonuçlar doğurabileceğini ifade etti ve düzenlenen sempozyumun bu açıdan büyük yarar sağlayacağına inanç belirtti.

Girne Amerikan Üniversitesi CEO’su Asım Vehbi de, geçmiş ve günümüz arasındaki iletişim teknolojilerine değinerek, internet ve buna bağlı iletişim teknolojilerinin son 10 yılda büyük atılım yaptığını, büyük bilgi akışı ile dünyanın küresel anlamda daha da küçüldüğünü anlattı.

GAÜ Rektörü Prof. Dr. Yıldırım Öner de, sosyal medyanın günümüzde geldiği nokta ve önemine işaret ederek, sosyal medyanın doğru kullanımının büyük yarar sağladığını, kötü amaçlı kullanımının ise bireysel, ailesel ve toplumsal yaşama olumsuz etki yapabileceğini dile getirdi.

Kaynak:TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.