1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. SOSYAL MEDYANIN EN ÇOK KONUŞULAN TWEET'İ
SOSYAL MEDYANIN EN ÇOK KONUŞULAN TWEET'İ

SOSYAL MEDYANIN EN ÇOK KONUŞULAN TWEET'İ

Paris'te ki olayın ardından öyle bir tweet attı ki...

A+A-

Rupert Murdoch'ın Paris'te mizah dergisi Charlie Hebdo'ya düzenlenen ve 2'si polis, 4'ü karikatürist 12 kişinin ölümüne neden olan terör saldırısı ile ilgili attığı Tweet'e inanılmaz tepki geldi.

Fransa "Birlik ve Beraberlik Yürüyüşünün" hazırlıklarını tamamladığı sıralarda Avustralyalı medya patronu Rupert Murdoch'ın attığı şu Tweet sosyal medyayı karıştırdı. "Müslümanların çoğunluğu barışsever olabilir ama içlerinde büyüyen Cihatçı kanserin farkına varıp ortadan kaldırılana dek onlar da sorumlu sayılmalıdır".


Bu saldırıya sadece Murdoch değl; İslam ülken liderleri de tepki gösterdi ve terörü lanetledi.

110120151056583301042.jpg

SOSYAL MEDYANIN EN ÇOK KONUŞULAN TWEET'İ

Murdoch'un Tweet'ine tepki olarak Hindistan'lı bir Twitter kullanıcısı; "Belki bütün beyazlar ırkçı değildir ama ırkçılık ortadan kalkana kadar onlar da sorumludur" yanıtını verdi.

Öte yandan Paris'te Pazar günü yapılacak "Birlik ve Beraberlik Yürüyüşü"ne 1 milyondan fazla kişinin katılması bekleniyor. Yürüyüşte güvenliği sağlamak için 2 bin 200 polis, bin 350 asker görev yapacak.

RUPERT MURDOCH KİMDİR?

11 Mart 1931'de New York City'de doğan Keith Rupert Murdoch ABD merkezli News Corporation şirketinin Avustralyalı medya patronudur. Ülkesi Avustralya'da gazeteler, dergiler ve televizyonlarla çalışma hayatına başlayan Murdoch, şirketini İngiliz ve Amerikan medyasına doğru genişletmiş ve dünyanın en önemli ve zengin medya patronlarından biri olmuştur. Dünyanın en zenginleri (2007) listesinde 9 milyar dolarlık servetiyle 73. sırada yer almıştır. 2011 yılında sahibi olduğu News of the World'un yol açtğı "telekulak skandalı" yüzünden soruşturma geçiren Murdoch, 2012 yılında News International'ın yöneticiliği görevinden istifa etmiştir.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.