1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. "SOSYAL SİGORTALAR, ÇALIŞMA BAKANLIĞI'NA BAĞLIDIR"
"SOSYAL SİGORTALAR, ÇALIŞMA BAKANLIĞI'NA BAĞLIDIR"

"SOSYAL SİGORTALAR, ÇALIŞMA BAKANLIĞI'NA BAĞLIDIR"

Sosyal Sigortalar İdare Meclisi ÜYesi ve Hür-İş Federasyonu Temsilcisi Ali Yeltekin Sosyal Sigortalar ile ilgili bir basın açıklaması yayımladı. Açıklamanın tam metni şöyle:

A+A-

Bugün yerel basında KKTC Maliye Bakanı Sayın Zeren Mungan’ın sigortalılara artış verilmemesi konusunda yazılan eleştirileri yanıtlarken Sayın Bakan Sosyal Sigortaların bir fon olduğunu devletin bu fona maaş ödemediğini ve Sosyal Sigortaları devletin yönetmediğini belirtmiştir.

Sosyal Sigorta idare meclisi yönetiminde 4 devlet temsilcisi (Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşarı, başkan, Maliye Bakanlığı temsilcisi, DPÖ temsilcisi ve Tarım Bakanlığı temsilcisi), 2’si Hür-İş Federasyonu temsilcisi ve bir de işveren temsilcisinden oluşan yönetim kurulu üyelerinden oluştuğunu ve fon yönetim kurulu başkanının devletin temsilcisi olan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı temsilcisi olduğunu, ilgili yasal mevzuatların ilgili bakanlıkça hazırlandığını, sigortalar ile ilgili bir çok konunun her zaman olduğu gibi idare meclisine göstermelik olarak geldiğini, Sayın Maliye Bakanının nasıl bilmediğini anlamış da değiliz. Her halde Sayın Bakan yoğun işlerden dolayı bu ince ayrıntıları hatırlamamıştır. Sosyal Sigortalar Fonunu kimin idare ettiği, borçlanmaların sadece devlet temsilcisi oyları ile alındığının ve devletin temsilcilerinin oyları ile sigortaların yönetildiğini, Sosyal Sigortalar Dairesi Müdürünün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na bağlı olduğunu Sayın Maliye Bakanına hatırlatır ve bu konu hakkında halka tekrardan doğru bir açıklama yapmasını bekleriz.

 

Ali YELTEKİN

Sosyal Sigortalar İdare Meclisi Üyesi

Hür-İş Federasyonu Temsilcisi

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.