1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SOSYOLOG KURNAZ: "RİSK ALTINDAYIZ"
SOSYOLOG KURNAZ: "RİSK ALTINDAYIZ"

SOSYOLOG KURNAZ: "RİSK ALTINDAYIZ"

Toplum olarak mutsuz ve umutsuzuz!

A+A-

Sosyolog ve Aile Danışmanı Ayça Kurnaz Kıbrıs Postası'na açıklamalarda bulundu, toplumun uyuşturucu konusunda bilgi sahibi olmadığını belirterek, “ülkede sosyal aktiviteler yetersiz, gençler tatminsiz, gelecek kaygısı var. Ulaşılabilirlik arttı. Bugün her birey risk altında. Toplum olarak mutsuz ve umutsuzuz. Önlem alınmalı, gençler bilinçlendirilmeli, okullarda ders olarak verilmeli” dedi.

Polis Genel Müdürlüğü, 2014 yılı uyuşturucu suçları ile ilgili açıklama yaptı.

Polis Genel Müdürlüğü 2014 yılı içerisinde meydana gelen “Uyuşturucu Suçları” ile ilgili hazırladığı verileri kamuoyunun bilgisine sundu. Polis Genel Müdürlüğü’nün verilerine göre 2014 yılında uyuşturucudan tutuklanan toplam sanık sayısı 365, ele geçirilen uyuşturucu türleri ve miktarları ise, sentetik cannabinoid 5 Kg. 576 Gr. 306 Mg. ,eroin: 2 kg. 182 gr. 464 mg., hint keneviri: 1 kg. 551 gr.364 mg., kokain: 19 gr. 783 mg, mdma: 0.144 gr.,hint keneviri bitkisi: 161 kök, ecstasy: 621 Adet, LSD: 3 Adet Pul Parçası olarak açıklandı.

Kurnaz: “Toplum bilinçsiz”

Sosyolog ve Aile Danışmanı Ayça Kurnaz Kıbrıs Postası’na yaptığı değerlendirmede, Polis Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada son bir yılda verilerin çok fazla olduğunu söyleyerek, yıllar geçtikçe de bu oranların arttığına dikkat çekti. Kurnaz, bir an önce önlem alınması gerektiğini belirterek, toplumun uyuşturucu konusunda bilgi sahibi olmadığını kaydetti. Kurnaz, özellikle ailelerin bilinçsiz olduğunu ifade ederek, uyuşturucu konusunda ulaşılabilirliğin arttığını vurguladı. Ülkede çok sayıda genç ve ailenin sıkıntı yaşadığını söyleyen Kurnaz, uyuşturucu madde kullanımının son yıllarda artmasının birçok nedeni olduğunu kaydetti. Ayça Kurnaz, ülkede sosyal aktivitelerin az oluşunu belirterek, çok fazla kültürel mekanın olmadığını söyledi.

“Gelecek kaygısı var”

Gençlerin tatminsiz olarak yetiştiğini dile getiren Kurnaz, çocuklarda ve gençlerde gelecek kaygısı olduğunu anlattı. Kurnaz, “Uyuşturucu maddelere ulaşılabilirliğin kolay olması, yasanın yeterli olmaması nedeniyle bu gibi kişiler mahkemeye çıkarılıyor ve sicillerine işliyor. Ve bu da daha sonraki iş hayatlarında karşılarına çıkıyor. İçici ve satıcıların ayrılması gerekiyor. Uyuşturucu yaşı neredeyse 11’e kadar indi. Bugün ülkedeki her birey risk altında. Toplumsal olarak sorunlu bir toplumuz. Politik istikrarsızlık da bunda etkili. Toplum olarak mutsuz ve umutsuzuz” dedi.

“Uyuşturucu müfredata girmeli”

Sosyolog ve Aile Danışmanı Ayça Kurnaz, uyuşturucu kullananlar için mutlaka bir rehabilitasyon merkezi kurulması gerektiğini ifade ederek, eğitime tabi tutulmaları gerektiğini savundu. Önlem alınmaması durumunda uyuşturucu kullananların sayısının giderek artacağına dikkat çeken Kurnaz, uyuşturucunun okullarda ders olarak müfredata alınması gerektiğini belirtti. Kurnaz, toplumsal bilinçlenmenin çok önemli olduğunu kaydederek, “hayır diyebilme, sorumluluk duygusunun artması, uyuşturucunun nelere yol açabileceği dahil cinsel eğitime kadar gençler bilinçlendirilmelidir” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.