1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. SOYADI YÜZÜNDEN EHLİYET ALAMIYOR
SOYADI YÜZÜNDEN EHLİYET ALAMIYOR

SOYADI YÜZÜNDEN EHLİYET ALAMIYOR

SOYADI KABUSU OLDU...Amerikalı kadın, 35 harfli soyadı kullanımına hak kazandı

A+A-

Daha önce New York’ta yaşayan Janise evlenerek soyadını Hawaii soyadı Keihanaikukauakahihuliheekahaunaele’yla değiştirdi.

Janise Keihanaikukauakahihuliheekahaunaele birkaç yıl boyunca ilk ismi olmadan ve soyadının yalnızca 34 harfini içeren pasaport ve sürüş ehliyetine sahipti. RIA Novosti’nin aktardığına göre Janise, soyadının kısaltılmasına veya kızlık soyadının kullanılmasına kesinlikle karşı çıkmıştı.

Bir kez polis memurunun ‘Her zaman kızlık soyadınızı kullanabilirsiniz’ yönündeki tavsiyesi Janise’i çok sinirlendirmişti. Keihanaikukauakahihuliheekahaunaele yaptığı açıklamada “Son 22 yıldır Hawaiililerin haklarının yendiğini, kültürlerine saygısızca davranıldığını gözlemliyorum. Polis memuru soyadıma bir saçmalık olarak yaklaştı” dedi.

Çareyi derdini KHON 2 kanalına anlatmakta bulan Janise’in hikayesi tüm ülke tarafından öğrenildi. Bunun üzerine Hawaii Eyalet makamları kuralları değiştirerek isim ve soyadına kırk harf ayırmaya karar verdiler. İkinci isme ise 35 harf ayrılmış. Bunun yanında soneklere 5 yazı karakter izni daha verildi.

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.