1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. SOYER: KADINSIZ MÜCADELE BAŞARIYA ULAŞMAZ
SOYER: KADINSIZ MÜCADELE BAŞARIYA ULAŞMAZ

SOYER: KADINSIZ MÜCADELE BAŞARIYA ULAŞMAZ

CTP KADIN ÖRGÜTÜ 9, MAĞUSA İLÇE KONGRESİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

A+A-

DUDU SOYER YENİDEN BAŞKANLIĞA SEÇİLDİ

CTP Kadın Örgütü 9. Mağusa İlçe Kongresi dün akşam gerçekleştirildi. Dudu Soyer oybirliği ile yeniden başkan seçildi.

CTP-BG’den yapılan açıklamaya göre, ilçe yönetim kurulu üyelerinin de belirlendiği kongrenin açılış konuşmasını Yeşim Nalbantoğlu yaptı. Saygı duruşuyla devam eden kongrede CTP Kadın Örgütü Mağusa İlçesi’nin faaliyetlerini içeren kısa bir film gösterimi yapıldıktan sonra divanın oluşumuna geçildi ve divan başkanlığına Birsen Altıok getirildi.

SOYER: KADINSIZ MÜCADELE BAŞARIYA ULAŞMAZ

Kongreye hitaben konuşan CTP Kadın Örgütü Mağusa İlçe Başkanı Dudu Soyer, CTP’nin halkın refahını, adaletini sağlamak ve güzel bir gelecek yaratmak için kurulduğunu ve büyük bir mücadele ile bugünlere geldiğini dile getirdi.

Kadın Örgütü’nün bu mücadele içerisinde 1993 yılından itibaren yer aldığına işaret eden Soyer, kadın erkek eşitliği çerçevesinde partinin karar alma organlarına kadınların daha etkin yer alması ve daha etkin söz sahibi olması için o tarihten itibaren çalışmaların sürdürüldüğünü ifade etti.
Soyer, kadınların yer alamadığı hiçbir mücadelenin başarıyla ulaşamayacağını da kaydetti.

GULLE: “UBP DÖNEMİNDE HALK FAKİRLEŞTİ”

CTP-BG Mağusa İlçe Başkanı Ali Gulle de konuşmasında kadınlar olmadan ne demokrasi ne de ülkede bir gelişme olacağını söyledi. UBP’nin 2009 yılında halka tozpembe bir tablo sunarak iktidara geldiğini ileri süren Gulle, fakat dört yıllık hükümet döneminde halkı geriye götürdüğünü savundu.

UBP Hükümeti döneminde halkın fakirleştiğini, alım gücünün yarı yarıya azaldığına öne süren Gulle, halkın CTP dönemdeki hayatını mumla arar olduğunu belirtti.

SORAKIN: CTP TOPLUMU İLERİ TAŞIMAK İÇİN KURULDU

CTP Kadın Örgütü Genel Başkanı Sibel Sorakın da CTP’nin kurulduğu günden beri büyüyen gelişen ve topluma öncü olan bir parti durumunda olduğunu savundu.

Sorakın, bu süreci daha iyi şekillendirmek adına kongreler gerçekleştirdiklerini de dile getirdi. Partinin başlıca görevi insanı merkeze alan politikalarla Kıbrıs Sorunu’ndan, ekonomiye, eğitimden sağlığa ve kültürel alanlarda politikalar üretmek olduğunu belirten Sorakın, Kıbrıs Türk toplumunun daha da ileriye taşınması için çalışmalar yürüttüklerini belirtti.

YENİ YÖNETİM BELİRLENDİ

Konuşmaların ardından CTP Kadın Örgütü Mağusa İlçe Başkanlığı’na tek aday olan Dudu Soyer kongre tarafından oybirliği ile yeniden bu göreve seçilirken yeni dönem yönetim kurulu üyeliklerine de oybirliği ile Alev Albayarak, Leyla Ulubatlı, Nevin Fenercioğlu, Nilgün Dal, Sıdıka Özdoğan ve Yeşim Nalbantoğlu getirildi.

 

Kaynak: TAK

Etiketler : , , , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.