1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SOYER SPOR KULÜBÜ İNGİLTERE’DE KAMP YAPTI
SOYER SPOR KULÜBÜ İNGİLTERE’DE KAMP YAPTI

SOYER SPOR KULÜBÜ İNGİLTERE’DE KAMP YAPTI

İngiltere Manchester’da 29 Ağustos-2 Eylül tarihleri arasında kamp yapan ve dostluk turnuvasına katılan Soyer Spor Kulübü Genç Erkek Basketbol Takımı, deneyimlerini anlattı.

A+A-

İngiltere Manchester’da 29 Ağustos-2 Eylül tarihleri arasında kamp yapan ve dostluk turnuvasına katılan Soyer Spor Kulübü Genç Erkek Basketbol Takımı, deneyimlerini anlattı.

Soyer Spor Kulübü yetkilileri bugün Sanayi Odası’nda bir basın toplantısı düzenleyerek, İngiltere’de kamp yapma fikrinin ortaya çıkışı, hedefleri, deneyimleri ve yaşadıkları konusunda bilgi verdi.

Basın toplantısında Kulüp Başkanı Hakan Gökberk, Asbaşkan Nihat Yılmaz, Kulüp baş antrenörü ve kurucusu Tahir Soyer, Genç Erkek Takım Antrenörü Ahmet Şahinsoy, kampa sponsor olan Little Society of Kyrenia kurucusu John Graham ve kampa katılan öğrenciler konuşma yaptı.

Kulüp Başkanı Hakan Gökberk, organizasyonun zor koşullarda, özverilerle gerçekleştiğini belirterek, maddi kaynak sağlayan Graham’a bir plaket takdim etti. Gökberk, yurtdışı temasının gençlere vizyon çizdiğini söyledi. KKTC hakkında bilgisi olmayan sporcuların ambargolarla ilgili bilgi edindiğini belirten Gökberk, ülke sporcularının da başka ülkedeki rakipleri karşısında gerçek potansiyellerini daha iyi görme fırsatı bulduklarını kaydetti.

Nihat Yılmaz da, takımın lig şampiyonu olması dolayısıyla öğrencilere verilen Avrupa’da kamp sözünü tutmak için harekete geçtiklerini ve İngiltere’de kamp ile turnuvaya katıldıklarını kaydetti.

Manchester’da basketbolla uğraşan Boran Gazi’nin girişimi ile organizasyonun başarılı şekilde gerçekleştirildiğini söyleyen Yılmaz, “Ana hedefimiz ambargolar altında kalmış ve profesyonel olarak spor yapma hakları politik olarak gasp edilmiş yetenekli çocuklarımıza bir vizyon kazandırmak ve kafalardaki tabuları yıkmak olmuştur” dedi.

Tahir Soyer de, kampın sportif ve sosyal yönden tüm oyunculara ve antrönere artı puan kazandırdığını, oyuncuların sportif yönden yeteneklerini görme, özgüvenlerini artırma alanında katkı sağladığını kaydetti. Soyer, kulübün hedefinin gençleri zehirli alışkanlıklardan uzak tutarak, sporcu ruhu ile gelişimlerini sağlamak ve insan ilişkilerinde saygı temelinde gençlere değer vermek olduğunu ifade etti.

Ahmet Şahinsoy da, “Hayatımda ilk defa İngiltere’ye gitmeme vesile olan kulübümüze, bizim ve oyuncuların vizyonunu geliştirip gerçek medeni ve disiplinli bir toplumun gerek yaşamda gerek sporda çalışarak neler başarabildiklerini gördüğümüz için çok mutluyum” dedi.

John Graham da Little Society of Kyrenia’nin iki yıl önce yardım kuruluşu olarak kurulduğunu, genç ve çocukların ihtiyaçlarına yönelik yardımda bulunduklarını ifade etti. Graham, gençlerin ülkenin geleceği olduğunu bu nedenle Soyer Spor Kulübü öğrencilerine yardım etmeye karar verdiklerini söyledi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.