1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SOYER: TÜRKİYE İLE İLİŞKİMİZ IMF İLİŞKİSİNE DÖNDÜ
SOYER: TÜRKİYE İLE İLİŞKİMİZ IMF İLİŞKİSİNE DÖNDÜ

SOYER: TÜRKİYE İLE İLİŞKİMİZ IMF İLİŞKİSİNE DÖNDÜ

SOYER: TÜRKİYE İLE İLİŞKİMİZ IMF İLİŞKİSİNE DÖNDÜ

A+A-

KKTC'nin eski Başbakanlarından Ferdi Sabit Soyer, Türkiye ile olan ilişkilerinin IMF'nin (Uluslararası Para Fonu) diğer ülkelerle olan ilişkilerine benzediğini söyledi. Soyer, "Her ay Türkiye'ye rapor vermemiz lazım. Bir sonraki ay için verilecek para desteğinin serbest bırakılması için bu raporların Türkiye tarafından incelenmesi lazım. Bu ilişki biçimi sağlıksızdır." dedi. 

KKTC'nin eski Başbakanlarından Ferdi Sabit Soyer katıldığı bir televizyon programında dikkat çeken açıklamalar yaptı. Soyer, eskiden mali yardımların devletten devlete olduğunu ancak şimdi Türkiye'nin kredi veren, kendilerinin de alan konuma geldiklerini aktardı. 

Türkiye ile ilişkilerinin IMF'nin diğer ülkelerle olan ilişkisine dönüştüğünü savunan Soyer, "Her ay uygulamalarıyla ilgili rapor vermesi lazım. Her ay raporları değerlendirip, ertesi ayın desteğini serbest bırakması lazım. Bu ilişki biçimi sağlıksızdır. Bu zaman içinde, KKTC bütçesinin yatırım kalemlerinde bulunan KKTC'nin kendi kaynaklarının düzeyi, devenin kulağının yarısından azdır. Tüm yatırım kalemlerinin finansörü Türkiye'dir..." şeklinde konuştu. 

"BESLEME OLARAK GÖRÜLÜYORUZ"

"Kıbrıs Sorunu'nun çözümsüzlüğü, diğer uluslararası çevrelerle ilişkileri zehirlemektedir." diyen Soyer şunları söyledi:

" Bu sorununun çözümü ayrı bir konudur. Bu tek başına bir şey değil. Siz besleme olarak da görülüyorsunuz. Türkiye'nin yolladığı para ile zevk içinde yaşayan insanlar olarak da görülüyorsunuz ve Türkiye ile Kıbrıs Türk halkı arasındaki manevi kültürel ilişkiler; alan-veren ilişkisine döndükçe zehirleniyoruz. Bağımlılığın içeriğinin, demokratik ve demografi olarak haysiyetini sarsmayacak içeriğe dönüşmesi lazım."

CİHAN

 

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.