1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. SOYER'DEN ÇARPICI AÇIKLAMALAR
SOYER'DEN ÇARPICI AÇIKLAMALAR

SOYER'DEN ÇARPICI AÇIKLAMALAR

Sıralama endişesi olduğu için aday olmayacağı iddia edilen Ferdi Sabit Soyer, iddiaları reddetti her zaman CTP tüzük ve geleneklerine bağlı olduğunu açıkladı. Soyer adaylıkla ilgili Kesin kararını bugün verecek.

A+A-

TABAN ENDİŞEM YOK: Soyer: "Parti yaşamım içinde, parti içi seçimlerle ilgili olarak ne dün, ne bugün her hangi bir endişem olmadı. Üstelik demokrasiye inan bir insan ve sosyalist değerle bağlı biri, oluşan her iradeye de saygılı olmayı bilmelidir. Bunu bilmezse de siyaset yapmamalıdır.

İLK SIRAYI REDDETTİ: Soyer, adaylıkla ilgili net kart vermezken, kendisine teklif edilen ilk sürahiden adaylığı da reddetti. CTP değerlerine ve tüzüğüne saygılı olduğunu belirten Soyer, tabandan yana hiç endişesi olmadığını belirtti. Soyer, son değerlendirmelerin ardından kesin kararını bugun kamuoyu ile paylaşacak.

Cumhuriyetçi Türk partisi BG, hafta sonu Ferdi Sabit Soyer'in 28 Temmuz 2013 seçimlerinde adaylık başvurusu yapmayacağı haberleri ile çalkalandı.

Havadis tarafından kamuoyuna duyurulan olay, CTP- BG çevrelerinde bomba etkisi yaptı. Dün gün boyu Soyer'in mağusa'daki evini mesken tutan CTP'liler, Soher'in tavrını öğrenme çabasına girdi.

Bir çok isim ise, aday adaylığı başvurularını geri çektiklerini belirte yazıları Soyer'e sundu.

Soyer, adaylıkla ilgili henüz net karar vermezken, konu ile ilgili Genel merak tarafından kendisine yapılan, "Ön seçime girmeden aday Mağusa İlk sıra adayı ol" teklifini ise, "Parti tüzüğüne aykırı hareket etmeyeceğini" belirterek reddetti.

Soyer, gelinen aşamada asla adaylık sırası ile ilgili bir endişesi olmadığını belirterek bu yöndeki iddiaları da sert bir dille yalanladı.

Soyer, "Gazetenizin Pazar günkü sayısında milletvekilliğine aday olmayı düşünmediğime dair haber verdiniz. Henüz net bir karar vermemekle birlikte, Pazartesi günü kamuoyuna ve canım kadar sevdiğim CTP camiasına gereken açıklamayı yapacağım" dedi.

Soyer,  herhangi bir yanlış anlamaya sebep vermemek için Havadis Gazetesi'nde yer alan bir hususla ilgili açıklama yaptı. soyer şöyle devam etti:

"Parti yaşamım içinde, parti içi seçimlerle ilgili olarak ne dün, ne bugün her hangi bir endişem olmadı. Üstelik demokrasiye inan bir insan ve sosyalist değerle bağlı biri, oluşan her iradeye de saygılı olmayı bilmelidir. Bunu bilmezse de siyaset yapmamalıdır.

Dolayısı ile, öncelikle söylemek isterim ki beni bu kararı almaya iten etken parti içi sıralama, demokratik yarışında doğabilecek sonuç asla olmadı.

Bundan da hiçbir endişem yok, üstelikte bunun şu veya bu şekilde oluşması içinde bir gayretim asla olmadı.

Çünkü CTP üye ve delegelerinin sağduyusu ve anlayışına her zaman güvendim .Güvenim de devam ediyor.Bu vesile ile şunu açıklamak isterim.

En üst sıra teklif edildi

Soyer, adaylıkla ilgili net karar vermemesinin ardından, parti üst yönetiminin kendisine ön seçildik en üst sırayı önerdiğini, genel sekreter Asım Akansoy'un hakkı olmasına rağmen, "Ferdi bey ilk sıradan siz aday olun" teklifi yaptığını belirterek, bunu asla kabul etmeyeceğini söyledi.

Soyer devamla şunları söyledi:

"Partimizin yetkili makamları bana bu seçim dönemi ile ilgili olarak vefa olduğuna inandığım bir yaklaşımla şu görüşü ilettiler. Eski parti başkanı ve Başbakan olarak biz seni üst sıradan aday göstermek isteriz, Genel Sekreterimizde bunu anlayışla karşılamaktadır.

Ben de onlara açıkça şunu söyledim. Böyle bir görüşü gündem getirecek ve Tüzüğümüzün ve kurallarımızın dışında, bu yaklaşımı gündeme getirecek olanı, parti yetkilisi olarak tanımadığımı ilan edeceğim. Asla bunu kabul etmem.E ğer, bunu Genel Başkan ve Genel Sekreter en iyi niyetlerle olsa dahi gündem alırsa, onlara yapmadığım ve asla yapmayacağım bir tepki gösterecek ve onları tanımayacağım.

Böylesi bir vefa duygusu ile  yapıldığına inandığım bu görüşü, asla kabul etmedim . Bunu da kimseye anlatmadım, ama haberinizin içinde yer alan bu husus nedeni ile bunu açıklamak istedim."

"Ömrüm boyunca CTP'ye hizmet eseceğim"

"Bu vesile ile açıkça şunu ifade etmek isterim. Nefes alıp verdiğim her an, CTP’ li olacağım ve CTP’ nin ilkeleri programı ve değerleri ile  mücadele etmeye devam edeceğim.

Tüm CTP üye ve sempatizanlarına da 28 Temmuz 2013 seçimlerinde CTPBG’ nin birinci parti olarak Çıkması için demokratik birliktenlik içinde çalışmaya, olağanüstü bir gayretle çalışma daveti de yapmaktayım."

 

Havadis

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.