1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SOYER'DEN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR!
SOYER'DEN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR!

SOYER'DEN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR!

Soyer'den önemli açıklamalar!

A+A-

 

Kıbrıs Postası'ndan Hasan Yıkıcı'nın haberine göre, CTP-BG Milletvekili Ferdi Sabit Soyer, Genç TV’de yayınlanan  Gökhan Altıner’in sunduğu Manşet programının konuğu oldu.  Hayvancılar Birliği eyleminde Çiftçiler Birliği’nin açtığı ‘Erdoğan’ pankartının da eleştiren Soyer, “Kendi elinle kendi bindiğin dalı kestin. ‘Senin için ette gelsin, süt de gelsin, peynir de gelsin’ diyen bir anlayışa çağrı yaptın. Ateşe odun attın. Kıbrıs Türk halkının bütün toplumsal varlığını ateşe attın” dedi.

Yapısal sorunlar ve bunlara neden olan unsurların sorgulanmadan bir yere varılamayacağını  söyleyen Soyer, “Hem statükodan şikayet edeceksin hem de bunun yarattığı bir dizi mekanizmaya bağlılık göstereceksin, o halde istediğin kadar değişimden bahset, başaramazsın” dedi.

Bütün yapısal sorunların faturasının toplumsal muhalefete kesilmeye çalışıldığını ifade eden Soyer, muhalefetteki eksikliğe de dikkat çekti.

Soyer, toplumsal muhalefetteki eksikliğin toplumda değil, yapısal sorulara dair değişimi düşünen kesimlerin yeteri kadar bir çabasının ve bir örgütlenme çabasının var olup olmadığıyla ilgili olduğunu kaydetti. Soyer, “Eksiklik insanlarda değil bunula ilgili çaba harcaması gereken kesimlerde bulurum” dedi.

“Muhalefetin bir kısmı sadece reddiyecilik üstünden konuşur” diyen Soyer,  “Karşı olduğunun yerine ne koyacağın belli değil. En büyük engel statükonun çizdiği alan içinde düşünme engeldir” dedi.

Hükümetin bütününde sıkıntı var!

Hükümetin bu yapının içinde iyi bir performans çizmeye çalıştığını kaydeden Soyer, “Türkiye’den 70 milyon daha az almak benim için önemlidir” dedi.

“Hükümetin bütününde bir sıkıntı vardır” diyen Soyer,  “ekonominin bütün unsurları DP’nin  bakanlıklarının elindedir.  Burada hükümetin makro politika uygulamasında sıkıntı vardır. Ekonominin bütünlüğünde koordinasyon eksiklikleri, farklı açıklamalar ve farklı uygulamalar vardır” dedi.

DP kanadının her zaman için yok gibi olduğunu söyleyen Soyer, hükümet dönemlerinde sorumluluğun büyük oranda CTP’de olduğunu ifade etti.  

Net programlarla öne çıkmalıyız…

Soyer, “Bizim Parti olarak daha net programlarla öne çıkmalıyız. Daha somut noktalarda yapılacak olanları öne çıkartmalıyız” dedi.

“Kendi elleriyle bindikleri dalı kestiler”

Hayvancılar Birliği eyleminde Çiftçiler Birliği’nin açtığı ‘Erdoğan’ pankartının da eleştiren Soyer, “Kendi elinle kendi bindiğin dalı kestin. ‘Senin için ette gelsin, süt de gelsin, peynir de gelsin’ diyen bir anlayışa çağrı yaptın. Ateşe odun attın. Kıbrıs Türk halkının bütün toplumsal varlığını ateşe attın” dedi.

Pankartta Silihtar izi var!

Soyer, eylemde açılan Erdoğan pankartında ‘Silihtar izi’ olduğunu da ifade ederek, köylerde RHA plakalı bir aracın gelerek pankartı üreticinin birine verildiğini, o üreticinin kabul etmediğini ve eyleme gidilmediğini, ardından ise pankartın başka birine verildiğini kaydetti.

Kişiliğine dair bir şey söylemedim

Cumhurbaşkanı seçimlerine bağımsız aday olarak katılan Kudret Özersay’ın şahsına ve kişiliğine dair herhangi bir ifade kullanmadığının altını çizen Soyer, eleştirisini Özersay’ın oy beklediği insanlara yönelttiğini belirtti.   

“Sibel Siber birinci aday olarak ikinci tura kalacak!”

Sibel Siber’in ikinci tura birinci aday olarak kalacağını kaydeden Ferdi Sabit Soyer, CTP’ye dair yapılan eleştirilerin ve CTP’lilerin Sibel Siber’e oy vermeyeceğine dair tartışmaların, Siber’in söz konusu pozisyonunu göz ardı ettirmek ve maniple etmek isteyen kesimlerin eseri olduğunu vurguladı. Soyer, “Bu Saray’da organize işler müdürlüğüne bağlı ince ayarlar yapan uzmanların işidir” dedi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.