1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SOYGUN GECESİ
SOYGUN GECESİ

SOYGUN GECESİ

Döviz bürosundaki soygun haberinin ardından, iki meyhaneden 100 içki, bilgisayar ve kuruyemiş çalındı...

A+A-

Kar maskeli soyguncu Girne’nin en işlek caddesinde bulunan Moonstar isimli döviz bürosunu sabaha karşı kaşla göz arasında soyup kayıplara karıştı

Suna ERDEN

Girne’de, Ziya Rızkı Caddesi üzerinde faaliyet gösteren “Moonstar” isimli döviz bürosu dün sabaha karşı soyuldu. Kar maskeli bir soyguncu tuğla ile giriş kapısının camını kırdıktan sonra içeri girerek 3 bin 500 TL bozuk para çaldı. Birkaç dakika içerisinde olayı gerçekleştiren soyguncu paraları alarak yaya bir şekilde kaçtı. Meydana gelen olay üzerine açıklama yapan Moonstar isimli döviz bürosu işletmecisi Salim Mertoğlu, soyguncunun esas kasaya ulaşamadığını, bozuk paraları çaldığını söyledi.

KAR MASKELİ SOYGUN

Son günlerde ardın ardına yaşanan soygun ve hırsızlık olaylarına dün yenileri eklendi. Daha önce çalışanı tarafından soyulan Moonstar Döviz Bürosu’nun Girne Şubesi dün de kar maskeli bir kişi tarafından soyuldu. Soyguncu, döviz bürosunun camdan olan giriş kapısını taşla kırdıktan sonra içeri girerek günlük para akışının sağlandığı küçük kasada bulunan 3 bin 500 TL bozuk paraları çaldı. Kapı kırılır kırılma alarm çalsa da bir dakika içerisinde işinin bitiren soyguncu yaya bir şekilde kaçarak kayıplara karıştı. Yaşanan soygun olayı üzerine polis soruşturma başlattı.

HER TARAFTA PARA ARADI

Öte yandan kar maskeli soyguncu işyerinin güvenlik kameralarına da takıldı. Görüntülerde soyguncunun içeri girdikten sonra her tarafta para aradığı, çekmecelere baktığı ve bir dakika içerisinde bozuk paraları toplayıp kaçtığı görüldü.

CESARET ALIYORLAR

Meydana gelen olay üzerine açıklama yapan Moonstar isimli döviz bürosu işletmecisi Salim Mertoğlu, soygun olayının saat 05.00 sularında olduğunu ifade ederek, işyerinde alarm olduğunu, kapı kırılır kırılmaz alarmın devreye girdiğini, güvenlik şirketinin durumu kendisine bildirdiğini söyledi.

Mertoğlu, soyguncunun içeri girdiğini, asıl kasayı bulamadığını, girişte bulunan kasadaki bozuk paraları çaldığını ifade etti. Mertoğlu, 3 buçuk yıl önce döviz bürosunun çalışanı tarafından soyulduğunu ve 184 bin TL zarara uğradığını da aktaran Mertoğlu, “Yıllar geçti beni soyan şahıs henüz yargılanmadı. Adalet yerini bulmayınca bu durum diğerlerine kötü örnek oluyor” dedi.

SOYGUN ÜLKESİ

Son günlerde soygun olaylarındaki artış dikkati çekerken gece mesaisi yapan soyguncular Demirhan’da iki meyhaneden en pahalı 100 şişe içki çaldıktan Karafaki Meyhanesi’ne dadandılar

Demirhan’da bulunan Mağdurlar Meyhane ile Kafama Göre Meyhanesi soyguncuların hedefi oldu. İki kişi oldukları tespit edilen maskeli soyguncular, Mağdurlar Meyhanesi’nden 80 içki ile 24 paket kuruyemiş, Kafama Göre Meyhanesi’nden ise 20 şişe içki ile bir dizüstü bilgisayar çaldı. Soyguncuların son durağı Lefkoşa’da bulunan “Karafaki” meyhanesi oldu. Fermuarlı giriş kapısını açarak içeri giren kişiler alarm siteminin devreye girmesi sonucu herhangi bir şey çalmadan olay yerinden kaçtı.

SOYGUNCULAR GECEYİ BOŞ GEÇİRMEDİ

Soyguncular ülkenin çeşitli yerlerinde gece mesaisi yaptı ve Demirhan’da bulunan iki meyhaneden 100 içki, bilgisayar ve kuruyemiş çaldı. Mağdurlar Meyhanesi’nde yaşanan soygun olayında biri başını kapüşonla örten, diğeri yüzünde yarım maske bulunan iki erkek şahıs, kapıyı levye ile açıp içeri girdi.

Hırsızlar, en pahalı viskilerden ve rakılardan oluşan 80 şişe içki çaldı. Hırsızların olay yerine araba ile geldikleri belirtilirken, iki soyguncunun 24 paket kuruyemiş çaldığı da ifade edildi. Yine aynı bölgede bulunan Kafama Göre Meyhanesi de aynı kişiler tarafından soyuldu. Yüzünü gizleyen iki kişi işyerinin camını kırıp içeri girdikten sonra en pahalı içkiler ile diz üstü bilgisayarı alıp kaçtı.

SALIŞ, “EN PAHALI İÇKİLERİ ÇALDILAR”

Birbirine oldukça yakın iki mekanda yaşanan soygun olayı esnafı tedirgin ederken, Mağdurlar Meyhanesi sahibi Nidai Salış, soyguncuların kamera kayıtlarına takıldığını ifade ederek, görüntülerde bir kişinin başını kapüşonla örttüğünü, diğerinin ise ağzı ile burnunu bez parçası ile kapattığını gördüğünü anlattı.

Soyguncuların levye ile kapıyı açtıklarını kaydeden şunları söyledi:

“Hırsızlar en pahalı marka viskileri, rakıları çaldılar. Bir dolabı neredeyse boşalttılar. Ayrıca çalmak için bir kasa içki hazırladılar ancak onu almamışlar. İki yıldır bu meyhaneyi işletiyorum ilk kez böyle bir olayla karşılaştım.”

NOR, “CAMI KIRIP İÇERİ GİRDİLER”

Kafama Göre isimli meyhanenin işletmecisi Tansel Nor ise tıpkı Mağdurlar Meyhanesi sahibi Nidai Salış’ın anlattığı gibi soyguncuların iki kişi olduğunu, birinin başını kapüşonla örttüğünü, diğerinin ise ağzı ile burnunu bez parçası ile kapattığını söyledi. Nor, soyguncuların en pahalı içkilerden oluşan 20 şişe içkiyi çaldığını anlattı. Nor, soyguncuların işyerinin arka camını kırdığını, kapının üzerinde anahtar olduğunu ve böylece açıp içeri girdiklerini belirtti.

SON DURAKTAN BOŞ DÖNDÜLER

Öte yandan soyguncuların son durağı Lefkoşa’da bulunan “Karafaki” meyhanesi oldu. Fermuarlı giriş kapısını açarak içeri giren kişiler alarm siteminin devreye girmesi sonucu herhangi bir şey çalmadan olay yerinden kaçtı.

Star Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.