1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SOYGUN GİRİŞİMİ NASIL OLDU?
SOYGUN GİRİŞİMİ NASIL OLDU?

SOYGUN GİRİŞİMİ NASIL OLDU?

Soygun girişimi nasıl oldu?

A+A-

Ziraat Bankası’na ait 1 milyon 20 bin TL ile 10 bin sterlin, üç silahlı soyguncu tarafından çalınmak istendi.

Kooperatif Merkez Bankası’na ait 3 milyon TL’nin çalınmasıyla ilgili olayın yankıları sürerken, bu kez de KKTC Merkez Bankası’ndan Ziraat Bankası’na transfer edilmek üzere, güvenlik tedbiri alınmadan çıkarılan 1 milyon 20 bin TL ile 10 bin sterlin tutarındaki para, silahlı soyguncular tarafından çalınmak istendi.
İki banka çalışanın karşı koyması nedeniyle parayı çalma girişimi başarısız olan üç soyguncu olay yerinden hızla kaçtı. Ancak, Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube ve Cürümleri Önleme Şubesi (CÖŞ) ekipleri soygun girişimine karıştıkları iddiasıyla iki zanlıyı Girne’de gözaltına alırken, üçüncü zanlının peşine düştü. Gazetemiz yayına hazırlandığı sırada polisin üçüncü zanlıyı yakalama çabaları sürüyordu. Lefkoşa’ya gönderilen iki zanlının bugün mahkemeye çıkarılması bekleniyor.

Soygun girişimi nasıl oldu?
Başkent Lefkoşa’da dün sabah saat 09.30 sıralarında yaşanan olay, herkesi korkuttu.
Hasan Dağkuş ve Cemile Yılmaz isimli iki banka görevlisi, hiçbir emniyet tedbiri olmaksızın KKTC Merkez Bankası’nın ana girişinden siyah renk bir çantayla çıkardıkları 1 milyon 20 bin TL ile 10 bin sterlin parayı, anayol üzerinde park halindeki MP 418 plakalı araca yerleştirdikleri esnada silahlı soyguncu tarafından soyulmak istendi.
Para transferi yapılacak aracın yanında, elinde para çantası olan Hasan Dağkuş’un yüzüne biber gazı sıkan ve silah gösteren silahlı soyguncu, siyah renk bavula asıldı.
Banka memuru Hasan Dağkuş, silahı fark etmesine rağmen çantayla birlikte yere yatarak soyguncuya direndi.
Cemile Yılmaz’a yaklaşan diğer soyguncu ise, Yılmaz’a biber gazı sıkarak, yere doğru bastırdı ve etkisiz hale getirdi.
İki soyguncu, çevrede olan kişilerin kendilerini fark etmesi üzerine panikledi. Para dolu çantayı, banka görevlisinden alamayan soyguncular, kendilerini park yerinde araçla bekleyen kişiye doğru koşarak, olay mahallinden kaçtı.

Dağkuş: Birinde silah gördüm, yüzlerinde maske yoktu
Olaydan hemen sonra yaşadığı silahlı saldırıyı, olay mahallinde polis ekiplerine anlatan Hasan Dağkuş, “Ağacın yanından bize yaklaştı ve saldırdı. ‘Bu bir soygundur’ dedi. Yüzü açık biriydi. Üç kişiydiler. Birinde silah gördüm. Mücadele verdim. Çantayı sıkıca tuttum ve vermedim. Temiz tıraşlı, saçları kısa ve orta boylardaydı. Ne giydiğini fark edemedim. Yüzlerinde maske yoktu” dedi.

Park alanında pusu kurdular
KKTC Merkez Bankası’nın yanındaki park yerinde, 1999 ile 2000 model lacivert renk bir Renault Clio marka araçla bankadan yapılacak para transferini bekleyen üç soyguncu, modeli tespit edilen araçla olay mahallinden parayı alamadan kaçtı.
Kısa sürede olay mahalline ulaşan polis ekipleri, Lefkoşa’nın çıkış noktalarında pusu kurdu. Gönyeli çemberinde MP 5 silahlarla gözlem yapan polis ekipleri şüpheli aracı aradı.

Güvenlik zafiyeti dikkat çekti
24 Temmuz’da iki silahsız banka memurunun Lefkoşa’dan Güzelyurt’a transfer ettiği 3 milyon TL’nin silahlı soyguncular tarafından çalınmasının yankıları sürerken, her gün milyonların hareket noktası olan KKTC Merkez Bankası’nın dış cephesinde güvenlik kamerası olmaması dikkat çekti.
Merkez Bankası’nın, para transferinden önce Lefkoşa Polis Müdürlüğü’nden herhangi bir güvenlik talebinde bulunmadığı öğrenildi.
TC Elçiliği ve Cumhuriyet Meclisi’nin bulunduğu cadde üzerindeki Merkez Bankası’nın önünde yol içinde gerçekleştirilen para transferlerinde, bugüne kadar polisten güvenlik talebinde bulunulmadığı bilgisine ulaşıldı.
1 milyon 20 bin TL ile 10 bin sterlin tutarındaki paranın, iki silahsız banka memuru tarafından binanın ana girişinden çıkarılıp, yoldan geçen araçlar ve siviller arasından park yerine kadar yürüyerek götürülmesi de eleştiri konusu oldu.

Olay yeri inceleme ekipleri emare aradı
Olayın ardından olay mahalline giden Olay Yeri İnceleme ekipleri, aracın park halinde bulunduğu noktayı işaretleyerek inceleme yaptı. Ekip, aracın lastik izlerini inceledi.
Ekipler ayrıca, bankaya ait MP 418 plakalı araçta da incelemede bulundu.
Olaydan hemen sonra, Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube Amiri ve Cürümleri Önleme Şubesi Sorumlusu Başmüfettiş Aslan Coşkun ve ekibi, soygun teşebbüsü zanlılarını yakalamak için soruşturmaya başladı.

Kamera kayıtları mercek altında
Üç silahlı saldırganın, kaçtıkları düşünülen güzergah olan Dereboyu ve Kermiya bölgesindeki işyeri kameralarını temin eden polis ekipleri, kamera kayıtlarını incelemeye aldı.
Polis ekipleri, silahlı saldırganların kullanımındaki 1999 ile 2000 model lacivert renk bir Renault Clio marka aracı bulmak için yoğun mesai harcadı.

12 saat geçmeden yakalandılar
Yaşanan soygun olayın ardından geniş çaplı soruşturma başlatan Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube ve Cürümleri Önleme Şubesi (CÖŞ) ekipleri soygun olayına karıştıkları iddiasıyla iki zanlıyı Girne’de gözaltına alarak, Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne gönderdi.
Polis ekipleri üçüncü soygun zanlısını yakalamak için gece boyunca operasyonlara, arama çalışmalarına devam etti.
Olayda kullanılan 1999 ile 2000 model lacivert renk Renault Clio marka araç gece geç saatlerde Girne’de tespit edildi ve inceleme yapılmak üzere Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne götürüldü.

KIBRIS

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.