1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SOYGUN İLE İLGİLİ SON DAKİKA!
SOYGUN İLE İLGİLİ SON DAKİKA!

SOYGUN İLE İLGİLİ SON DAKİKA!

Soygun ile ilgili sın dakika!

A+A-

ZANLILAR HAKKINDA 7’ŞER GÜN DAHA TUTUKLULUK EMRİ ALINDI

Kooperatif Merkez Bankası’na ait 3 milyon TL’nin çalınmasıyla ilgili poliste tutuklu bulunan 3 zanlı, bugün yeniden mahkeme huzuruna çıkarıldı ve tutukluluk süreleri 7’şer gün daha uzatıldı.

Güzelyurt Kaza Mahkemesi Başkanı İlker Sertbay huzurunda görülen duruşmada, zanlılar Bilay Çetereisi, Mahmut Fırat ve Ramazan Alliş hakkında 7’şer gün daha tutukluluk kararı alındı.

Duruşmada Savcı Ergin Atıcı, zanlı Bilay Çeterisi’nin avukatı Menteş Aziz, zanlı Mahmut Fırat’ın avukatı Dilay Zeka da hazır bulundu. Zanlı Ramazan Alliş ise duruşmaya avukatsız çıktı.

Mahkemede ilk söz alan Savcı Ergin Atıcı, mahkemeden zanlıların tutukluluk sürelerinin 8’er gün daha uzatılmasını talep etti ancak avukatlar bu talebe itirazda bulundu.

Bunun ardından mahkemeye yeminli şahadet veren Güzelyurt Polis Müdürlüğü Adli Şubede görevli polis müfettişi Numan Örü, Güzelyurt yolunda meydana gelen soygun, şiddet tehdidi ve kanunsuz silah taşıma olayıyla ilgili tutuklu bulunan zanlılar hakkında bilgiler verdi ve olay hakkındaki gelişmeleri anlattı.

Şimdiye dek 120 civarında ifade alındığını, paranın 770 bin 500 TL’sinin bulunduğunu, soygunun aylar öncesinden planlandığını tespit ettiklerini, aranan şahıslar olduğunu, zanlıların doktor kontrolünden geçirildiğini, daha alınacak ifadeler bulunduğunu, henüz geri kalan paranın, bavulun, tabanca, maskenin bulunamadığını, araştırmaların sürdüğünü anlatan Örü, zanlıların serbest kalması halinde emare ve şahıslara müdahalede bulunabileceğini, ülkeden kaçabileceğini, paranın geri kalan kısmının da KKTC’de olduğuna inandıklarını kaydetti.

Örü, bu yüzden zanlıların 8 gün daha tutuklu kalması talebinde bulunduklarını söyledi.

Zanlı Bilay Çetereisi’nin avukatı Menteş Aziz de, Örü’ye sorular yönelterek, çalındığı iddia edilen paraların kaydının bulunmadığı, seri numaralarının bilinmediği cevaplarını aldı.

Aziz, bu çerçevede bu paraların başkası tarafından da aynı şekilde banknotlar halinde muhafaza edilebileceğini, örneğin “Çangar gibi bir tüccar tarafından da bu paraların bu şekilde alınabileceğini” iddia ederek, polisin bu paraları zanlı 2 Mahmut Fırat’a verdiğini, istediği yere koydurttuğunu ve sonra da bulunduğunu ileri sürdü.

Zanlı Mahmut Fırat’ın soygunun ilk günlerinde tutuklandığını sonra serbest bırakıldığını, polisle işbirliği yaptığını ve polisin ajanı olduğunu, parayı yerleştirme işini yaptığını, bulunan paraların çalınan paralar olmadığını iddia eden Aziz, ayrıca zanlı 1’in de tutuklu kalma gerekçesinin emarelere müdahale etmemesi olarak gösterildiğini, fakat zanlı 1 Bilay Çetereisi ve aranan Mustafa Çetereisi’nin babasının serbest olduğunu, onun da emarelere diğerleri kadar müdahale edebileceğine işaret etti.

Polisin, ülkeden kaçacakları ve emarelere müdahalede bulunacakları iddialarının hayal ürünü olduğunu savunarak, Bilay Çetereisi’nin serbest kalması gerektiğini, Türkiye’de sorgulanan Mustafa Çetereisi’nin de salıverildiğini anımsattı.

Polis ise iddiaları reddederek, bulunan paranın çalınan paralar olduğunu, tüm çalışmaların kapsamlı sürdürüldüğünü, zanlıların serbest kalması halinde ülkede kaçabileceğini söyledi.

Savcı Atıcı da, soruşturmaların sürdüğünü,  zanlı avukatının ortaya koyduğu iddiaların hayal ürünü olduğunu, soruşturmanın tüm hızıyla devam ettiğini, paranın bir kısmına ulaşıldığını, emarelerin arandığını bu yüzden 8’er gün tutukluluk emri istediklerini kaydetti.

Güzelyurt Kaza Mahkemesi Başkanı İlker Sertbay da,  olayla ilgili polis soruşturmasının devam ettiğini, zanlıların serbest kalması halinde soruşturmaya müdahale edebileceğini veya kaçabileceklerini göz önünde bulundurarak, zanlıların tutukluluk sürelerini 7’şer gün uzattığını açıkladı.

Sertbay, zanlı 1 Bilay Çeterisi avukatının ciddi iddialarının bulunduğunu, ilk duruşmada paranın banka içinden çalındığı, paranın banka içindeki kişilerce alındığını iddia ettiğini, bugün ise bulunan paranın bir tüccar tarafından polise verildiğini, polisin de zanlı 2’ye bu parayı verdiğini ve istediği yere koydurduğunu, polisin de bu parayı bulduğunu öne sürdüğünü kaydetti.

Avukatın, polisin soygun olayını ortaya çıkarmak için hayali işler yaptığını ve suçu zanlı 1 Çetereisi üzerine yıkmaya çalıştığını iddia ettiğini anımsatan Sertbay, polisin ise yaptığı araştırmalarda zanlı 1’in olay günü soygun yapılan bölgede olduğunu, telefon kayıtlarından bulduğunu, soygunun Mustafa Çetereisi ve zanlı 2 Fırat ile birlikte gerçekleştirdiğini, ifadelerle zanlı 3’e ulaşıldığını, paranın bir kısmının bulunduğunu ve olayla ilgili ciddi çalışmalar ve taktire şayan işler yaptığını, olayın hayal ve düzmece olmadığı iddialarını ortaya koyduğunu kaydetti.

Sertbay, bu çerçevede tüm iddiaların bu mahkeme tarafından değerlendirilemeyeceğini, ağır ceza mahkemesinde bunların görüşüleceğini belirterek, zanlıların tutukluluk sürelerinin 7 gün daha uzatılmasını emretti.

TAK

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.