1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SOYGUN OLAYINDA BÜYÜK İHMAL!
SOYGUN OLAYINDA BÜYÜK İHMAL!

SOYGUN OLAYINDA BÜYÜK İHMAL!

SOYGUN OLAYINDA BÜYÜK İHMAL!

A+A-

Kooperatif merkez bankası’nın Güzelyurt şubesine gönderilen 3 milyon TL’ye, silah zoruyla el koyan iki soyguncuyu arama girişimleri devam ediyor.

Benzinciler dahil, çok sayıda sorgulama yapan polis, Koopbank soyguncularının izini bulamadı.

Kiralık araba ile Güzelyurt’tan, Lefkoşa’ya giden ve merkez şubeden 3 milyon TL alan Gültekin Serinkan ile beraberindeki Halil Ceylan’ın ifadeleri polis tarafından en ince ayrıntısına kadar inceleniyor ve gerekli değerlendirmelerden sonra arama faaliyetleri genişletiliyor.

Emir Güzelyurt’tan

Bu arada KoopBank’ın yan kuruluşu olan Şeker Sigorta’nın, Bellapais Rent-a Car şirketinden kiraladığı aracı kullanan Gültekin Serinkan’a, Lefkoşa’ya gidip, 3 milyon TL’yi alma direktifinin Güzelyurt şube müdürü tarafından verildiği  öğrenildi.

Lefkoşa’daki merkez şubenin ise, maaş ödemelerinde kullanılacak bu paranın çıkışına izin verdiği ifade edilirken, aracı kullanan Gültekin Serinkan ile beraberindeki Halil Ceylan’ın üzerinde silah bulunmadığı da belirtildi.

Banka yönetimi yanılttı

KoopBank Yönetinm Kurulu tarafından önceki gün yapılan açıklamada “Yıllardan beridir Bankamız şubeleri arasındaki para nakilleri belirli güvenlik önlemleri alınarak gerçekleştirilmektedir. Belli tutarın üzerindeki tüm nakillerde Polis Genel Müdürlüğü’nden silahlı koruma alınmakta ve nakil rutin olarak polis nezaretinde yapılmaktadır” denilmekle birlikte, Mayıs ayından bu yana tüm nakillerin, polisten güvenlik talep edilmeden yapıldığı ortaya çıktı.

“Bu durumda banka yönetimi ya olanlardan habersizdir, ya da sorumluluktan kurtulmak için yalana başvurmaktadır”diyerek tepkisini dile getirdi. 

Diyalog

 

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.