1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SOYGUN YERİNDE SOYGUNU ANLATTI!
SOYGUN YERİNDE SOYGUNU ANLATTI!

SOYGUN YERİNDE SOYGUNU ANLATTI!

Zanlılardan biri olay yerinde soygunu anlattı ancak kamerayı görünce...

A+A-

'Soygun zanlısı' BANKA ÖNÜNDEYDİ

Zanlı M.B, polise soygun yerinde ‘soygun girişimini’ anlattı

Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube ekipleri, ‘soygun girişimiyle’ ilgili geniş çaplı soruşturmasını sürdürüyor.


KKTC Merkez Bankası önünde geçtiğimiz Perşembe günü T.C Ziraat Bankası’na ait paraları banka görevlilerinden çalmak istedikleri iddia edilen ve aynı gün gecesi yakalanan ikisi astsubay, biri de işletmeci olan zanlılarla ilgili tutukluluk sürerken, polis incelemelere devam ediyor.


Lefkoşa Adli Şube ekipleri sürdürdükleri ‘soygun girişimi’ tahkikatıyla ilgili olarak dün KKTC Merkez Bankası’nın yan tarafından bulunan oto parkta ve çevresinde soruşturmasını sürdürdü.

Kamerayı gördü, sustu


Tahkikatı sürdüren Polis Çavuşu Ercan Atasay ve ekibi, olay yerine getirdikleri zanlı 1 M.B’den soygun girişimiyle ilgili bilgileri görüntülü olarak almaya çalıştı.

Zanlı, olayla ilgili bilgileri tek tek polislere gösterirken, Merkez Bankası yanında kameraya konuşarak olayı aktardı. O esnada  muhabir, başka bir haber amacıyla Merkez Bankası önünden fotoğraf almaya çalışırken, Adli Şube ekiplerini fark etmesi üzerine, soruşturmayı görüntüledi. Didem Menteş’in fotoğraf çektiğini gören zanlı 1 M.B, kameraya konuşmayı ret ederek polis aracına binerek, konuşmaktan vazgeçti. Ekipler, soruşturmaya devam etmek üzere oradan ayrıldı. 

8 gün tutukluluk aldılar

Bu arada T.C Ziraat Bankası çalışanlarının taşıdığı 1 milyon 20 bin TL ve 10 bin STG nakit parayı sirkat etmeye çalışan ve amacına ulaşamadan kaçan (Astsubay) M.B, (Astsubay) A.Y ve H.K, 18 Ağutos Pazartesi günü yeniden yargı huzuruna çıkarılmıştı. Mahkemeye 8 gün ek tutukluluk talebi ile çıkarılan zanlı A. Y’nın avukatı, müvekkilinin poliste şiddet gördüğünü öne sürmüş, H.K ise, olayla hiçbir bağlantısının olmadığı iddiasında bulunmuştu.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren polis çavuşu Ercan Atasay, olayla ilgili bulguları mahkemeye sunmuştu.  Atasay, zanlılar ın 14 Ağustos saat 9.20 de meydana gelen “Silahlı soygun teşebbüsü”, “Kanunsuz ateşli silah tasarrufu” ve “Darp” suçlarıyla bağlantılı olarak tutuklandığını açıklamıştı.

 

YD

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.