1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SOYGUNDA TUTUKLU SAYISI ARTIYOR
SOYGUNDA TUTUKLU SAYISI ARTIYOR

SOYGUNDA TUTUKLU SAYISI ARTIYOR

Limasol soygununda tutuklu sayısı artıyor

A+A-

Lefkoşa Sanayi bölgesinde 12 Şubat tarihinde Limasol Türk Kooperatif Bankasında meydana gelen silahlı soygun meselesi ile ilgili olarak tutuklanan zanlılar Hasan Demiri ve Salih Haraç dün ilk kez tutukluluk talebi ile mahkeme huzuruna çıkarıldı.

POLİS SORUŞTURMASI SÜRÜYOR
Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren Lefkoşa Adli Şubede görevli Polis memuru Tukay Alper olayla ilgili bulguları aktardı. Alper, zanlılar Hasan Demiri ve Salih Haraç’ın polisin meselenin soruşturması için 4 gündür yürüttüğü geniş kapsamlı soruşturma ve incelenen kamere görüntüleri neticesinde tutuklandıklarını.  Zanlı Hasan Demiri’nin soygunda kullanılan ve olaydan 1 gün önce çalınan özgülen kebap’a ait motorun çalındığı yerin hemen yakınında deposu olduğunu ve motorun orada gizlendiği yönünde bulgulara rastlandığını söyleyen polis bölgeden alınan birçok kameranın incelendiğini ve zanlının kimliğinin tespit edildiğini ifade etti. Yapılan ileri soruşturma neticesinde ise konu motorun terk edildiği noktada zanlı Hasan Demiri ve Salih Haraç’ın bindikleri aracın Hundai i 20 olduğunun tespit edildiğini sahibinin şuan Türkiye’de olan Cuma Kırıtan olduğunun tespit edildiğini söyledi.

Polis konu aracın 4 gündür zanlıların tasarrufunda olduğunun tespit edildiğini, ayrıca zanlıların suç ortağı olduğuna inanılan bir kişinin ise Türkiye’ye kaçtığının tespit edildiğini belirtti. Zanlıların mahkeme emri gereği tutuklandığını zanlı Demiri’nin kendisini tutuklamaya gelen polisleri görünce kaçmaya teşebbüs ettiğini ancak kaçamadan yakalandığını belirten polis meselenin çok ciddi olduğunu alınması gereken ifadeler ve incelenmesi gereken kamera görüntülerinin bulunduğunu belirterek zanlıların soruşturma maksatlı 3 gün süre ile poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Lefkoşa Kaza Mahkemesi Nöbetçi Yargıcı Tacan Reynar zanlıların soruşturmanın salimen yürütüle bilmesi için 3 gün süre ile poliste tutuklu kalmalarına emir verdi.

Cuma günü tutuklanan ve mahkemeye çıkarılarak aleyhlerinde 3 günlük tutukluluk emri alınan zanlılar S.S ve R.S’nin serbest bırakılması bekleniyor.

Evrim Kamalı/Detay Kıbrıs

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.