1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SÖYLEŞİ DÜZENLENİYOR
SÖYLEŞİ DÜZENLENİYOR

SÖYLEŞİ DÜZENLENİYOR

Yeniboğaziçi ve Büyükkonuk’ta yarın;

A+A-

 

BÜYÜKKONUK’TA 17. GELENEKSEL EKO GÜN PAZAR GÜNÜ YAPILIYOR

Yeniboğaziçi ve Büyükkonuk’ta yarın “Yerel tohumlar, yerel tatlar ve toprağa sahip çıkanlar” konulu söyleşi düzenliyor.

“Büyükkonuk 17. Geleneksel Eko Gün” ise pazar günü yapılıyor.

Yeniboğaziçi Belediyesi Cittaslow Ofisi’nden verilen bilgiye göre, Türkiye’deki Ulusal Tohum Takas Merkezi’nden Ali Özırmak, Mehmet Voyvodaoğlu, Slow Food Foça Zeytindalı Birliği’nden Gül Erişmen’in konuşmacı olarak katılacağı söyleşi, yarın saat 15.00’te Yeniboğaziçi Cittaslow ofisinde yer alacak.

Söyleşi, pazar günü düzenlenecek 17. Eko Gün etkinliği kapsamında yine yarın akşam saat 20.00’de ise Büyükkonuk Kemerli Konak’ta tekrarlanacak.

Halkın davetli olduğu her iki söyleşide tohum dağıtımı ve takas da yapılacak.

Ulusal Tohum Takas Merkezi’nin yerel, doğal, atalık tohumun, biyoçeşitliliğin korunması ve yaşatılması, küçük üreticilerin desteklenmesi konusunda farkındalık yaratmak amacıyla çalışmalar yaptığı belirtildi.

Slow Food Foça Zeytindalı Birliği’nin ise iyi, temiz ve adil gıda savunucusu olduğu ve “Foça Earth Market” projesinin İtalya’da 2014’te “en iyi yeryüzü pazar projesi” seçildiği kaydedildi.

EKO GÜN BU PAZAR

Öte yandan, yılda iki kez eko gün düzenlenen Büyükkonuk’ta bu yılın ikinci eko gün etkinliği olan “17. Geleneksel Eko Gün” pazar günü yapılıyor.

“Geçmişin tadını birlikte yaşayalım” ana temasıyla düzenlenen ve saat 10.30’da başlayarak gün boyu çeşitli etkinliklerin yer alacağı eko günde, geleneksel köy ürünlerinin ve diğer ürünlerin satışı yapılacak.

Kaval, saz, keman gibi müzik aletlerinin çalınacağı ve “Karpaz Kızları”nın halk dansları gösterisi ve konuşmalarla başlayacak Eko-Gün’deki diğer etkinlikler şöyle:

“Büyükkonuk Belediyesi Halk Dansları Ekibi’nin gösterisi, Alevi Kültür Derneği semah gösterisi, Mağusa Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu, Tatlısu Belediyesi Halk Dansları Ekibi’nin gösterisi, Grup Baria müzik dinletisi, Kıbrıs’ta Barış İçin İki Toplumlu Koro, Has-Der grubunun halk dansları gösterisi, ‘Sol Anahtarı’ müzik gurubu konseri, İki Toplumlu Halk Dansları grubu ve Grup SOS konseri.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.