1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SOYSAN: “BTHK YÖNETİMİ İSTİFA ETMELİ”
SOYSAN: “BTHK YÖNETİMİ İSTİFA ETMELİ”

SOYSAN: “BTHK YÖNETİMİ İSTİFA ETMELİ”

(Tel-Sen) Başkanı Tamay Soysan,BTHK Başkanı ve yardımcısını istifaya çağırdı.

A+A-

Kıbrıs Türk Telekomünikasyon Çalışanları Sendikası (Tel-Sen) Başkanı Tamay Soysan, Bilgi Teknolojileri ve Haberleşme Kurumu’nun (BTHK) tarafsızlığını yitirdiğini iddia ederek, BTHK Başkanı ve yardımcısını istifaya çağırdı.

Soysan yaptığı yazılı açıklamada, BTHK’yı gördükleri yanlış uygulamalar konusunda daha önce  uyardıklarını ve tarafsızlıklarını ispatlamalarını talep ettiklerini anımsatarak, “Gelinen nokta göstermektedir ki BTHK Başkan ve Başkan Yardımcısı bize göre bildiğini okumaya devam etmektedir. Tarafsızlık dışında bir uygulamayı kabul etmemiz mümkün değildir” dedi.

Soysan, BTHK Yönetimine fiber kablo ve operatörlerarası ara bağlantı sonlandırma ücretleri konusunda duyarlılık göstermesi gerektiği uyarısında bulunduklarını ancak BTHK’nın bu uyarıyı dikkate almadığını savundu.

“Yasa gereği bu günlerde BTHK Yönetim Kurulu üyeleri değişmekte veya bazıları yeniden atanmaktayken Başkan ve Başkan Yardımcısı görevlerine devam etmektedir” diyen Soysan, açıklamasını şöyle sonlandırdı:

“Tel-Sen Yönetim Kurulu’na göre BTHK Başkan ve Başkan Yardımcısı da derhal istifa etmeli ve tabiri caizse BTHK’ya herhangi bir uydu yönetim atanmamalıdır.

Bilinmesini isteriz ki toplumsal varlıklarımızın özelleştirilmesine asla müsaade etmediğimiz gibi yok olmasına da müsaade etmeyeceğiz. Bu konuda Telekomünikasyon Dairesi çalışanları olarak yasal dayanaklarımız doğrultusunda üzerimize düşen ne varsa her geçen gün dozunu artırarak yapmaya devam edeceğiz.”

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.