1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ‘’SÖZ HAKKINI KULLANMAK YERİNE HAKARET ETTİ’’
‘’SÖZ HAKKINI KULLANMAK YERİNE HAKARET ETTİ’’

‘’SÖZ HAKKINI KULLANMAK YERİNE HAKARET ETTİ’’

sattığı araç büyük bir soruna neden olurken,

A+A-

Med View Homes şirketinin 6 yıl önce Akmina Travel şirketine sattığı araç büyük bir soruna neden oldu. Aracı 2007 yılında satan Med View Homes, 2009 yılında direktör adına yağan trafik cezaları ile devir işlemlerinin yapılmadığını fark etti. Aracı sattığı tarihte araç devir formunu da imzalayıp Akmina Travel isimli şirkete veren Med View Homes, cezalar yağmaya başlayınca, aracı satın alan şirket ile irtibata geçti.

İlgili şirket, araç devir formunu kaybettiklerini söyleyerek yeni bir imzalı form istedi. Med View Homes, 2009 yılında yeni bir araç devir formu imzalayıp ilgili şirkete gönderdi. Buna rağmen yine devir işlemleri yapılmadı ve cezalar yağmaya devam etti. Med View Homes,2012 yılında ise avukatı aracılığı ile Akmina Travel ile irtibata geçip başka bir araç devir formu gönderdi.

Ancak 2007 ile 2012 yılları arasında üç ayrı araç devir formu gönderilmesine rağmen Akmina Travel aracı üzerine almadı.Med View Homes Direktörü’ne yağan para ve puan cezaları ehliyetine 3 aylığına el konulmasına neden olurken, Şubat ayında geri alacağı ehliyetine 6 aylığına ve ardından 1 yıllığına yeniden el konulması tehlikesi ile karşı karşıya geldi.

ADA HABER SÖZ HAKKI VERMEYE GİTTİ

Geçtiğimiz Cuma günü haber ekibi, şirket direktörleri ile görüşmek için Girne’deki Akmina Travel ofisine gitti ancak oradaki görevliler şirket sorumlularının yurt dışında olduğunu söyledi. Akmina yetkililerinin ofiste bulunmaması üzerine konuyla ilgili haber Star Kıbrıs’ta Cumartesi günü yayınlandı. Haber ekibi şirket direktörlerine söz hakkı vermek için Cumartesi günü yeniden AkminaTravel’e gitti.

KAMERA DIŞARDA KALSIN ŞARTI KONDU

Muhabir, danışmada duran görevliye şirket direktörü ile görüşmek istediğini söyledi. Bunun üzerine görevli, İsmail Abidin’i arayarak gelen habercilerin kendisi ile görüşmek istediğini söyledi. İsmail Abidin ile telefonla görüşen görevli, muhabire kamera ve kameramanın dışarda kalmasını, sadece muhabiri kabul edeceğini söyledi. Muhabir röportaj talebini iletmek için görevli eşliğinde İsmail Abidin’in ofisine çıktı.

ADA HABER HOŞ KARŞILANMADI

Muhabiri kamerasız kabul eden İsmail Abidin direk saldırıya geçti. Muhabire hakaretler edip, aşağılayan Abidin, bu da yetmezmiş gibi habercilik dersi vermeye de çalıştı. İsmail Abidin Star Kıbrıs Gazetesi’ni eline alıp “Akmina adaletsizliği” haberini göstererek “bu ne kepazelik. Birine kızdın diye onu manşete taşımak değildir gazetecilik” şeklinde hakaretlerde bulundu. Abidin’in hakaret dolu sözlerine rağmen muhabir, yayımlanan haber üzerine kendilerine söz hakkı vermek için geldiklerini söyledi ve sorularını yöneltmeye devam etti.

ONA GÖRE ÖNEMLİ DEĞİL

Muhabirin röportaj talep ettiğini, bunun için geldiğini söylemesine rağmen açıklama yapmaktan kaçınan Abidin, konuşmasının çoğu yerinde yaşanan sorunu ciddiye almadığını sözleri ile dile getirdi. Star Kıbrıs ve Ada Tv muhabiri ile Akmina Travel şirketi direktörü İsmail Abidin arasında şu diyaloglar yaşandı.

İsmail Abidin: Bu ne. Bu habercilik mi? Akmina Adaletsizliği diye haber yapılmış. Bu haber mi? Gidin buradan açıklama yapmayacağım. Başka işiniz mi yok. Bu memlekette daha önemli sorunlar var, gidin onu yapın. Hatta ben siz birkaç önemli konu söyleyeyim gidin onu yapın.

Muhabir:2007 yılında Med View Homes şirketinden bir araç satın aldınız.2013 yılı olmasına rağmen bu aracın devir işlemlerini yaptırmadınız. Altı yıllık süre içerisinde şirketiniz elemanları tarafından kullanılan araca yazılan trafik cezalar Med View Homes şirketi direktörüadınagitti ve şu anda şirket direktörü hiç işlemediği suçlar nedeni ile ehliyetinden oldu. Size göre bir suçu işlemeyen kişinin, o suçtan dolayı cezalandırılması haksızlık değil mi. Bir kişinin haksızlığa uğramasının haber değeri yok mudur?

İsmail Abidin: Ben Ali Bey’e kasti olarak bir şey yapmadım. Ortada kasıt yok. Araç aldık aramızdaki güven ve dostluk ilişkisinden dolayı araç devir işlemlerinde esnek davrandık. Ortada kasıt olmadığı halde bizimle ilgili haber yapması habercilik değildir.Bu konudan daha önemli konular var bu memlekette. Başka işiniz mi yok. Gidin başka haberler yapın. Bizi bir daha haber yapmayın. Star Kıbrıs gazetesinde Akmina adaletsizliği başlığı ile çıkan haber mi.? Bu ne kepazelik. Bu habercilik değil…

Muhabir: Biz Ada TV ve Star Kıbrıs olarak haksızlığa uğrayan herkese söz hakkı veriyoruz.Habere konu olan şirket direktörü, Akmina Travel elemanları tarafından kullanılan araca yazılan Trafik cezaları nedeniyle ehliyetinden oldu. Sizce suçu olmayan kişinin cezalandırılmasının haber değeri yok mudur? Bu haksızlığı ortadan kaldırmak için üzerinize düşen görevi yapmanız gerekmez mi? Ayrıca herkese söz hakkı verdiğimiz gibi size de söz hakkı vermeye geldik.

İsmail Abidin: Ali Bey’in ehliyetini ben mi aldım! Sanki kasamda duruyor da çıkarıp vermedim.

Muhabir:Satın aldığınız tarihten itibaren araç devir işlemlerini yapmamış olmanızdan dolayı yaşanan bu sorun için hangi adımları attınız?

İsmail Abidin:Ali bey ile aramızdaki güven ilişkisinden dolayı araç devir işlemleri konusunda esnek davrandık. Biz dostuz ve aramızda güven ilişkisi var. Öte yandan Med View Homes şirketi bizi arayıp trafik cezası geldiğini söylediğinde, şirkete cezayı ödemeleri için para gönderdik. Ancak trafik cezalarının hepsi bize ait değil.Bir kısmı da Med View Homes şirketi çalışanlarına ait.

Muhabir:Trafik cezalarının maddi kısmını karşıladığınızı söylediniz. Peki, ceza puanları ile ilgili üzerinize düşen sorumluluğu aldınız mı? Bu konu ile ilgili yetkili mercilere başvurdunuz mu? Bu sorunun ortadan kaldırılması için ne yapmayı düşünüyorsunuz?
İsmail Abidin:Ben üzerime düşeni yaptım. Ancak Ali Bey ehliyetini gidip teslim etti. Etmeseydi bir şeyler yapılabilirdi.

Muhabir:Mahkeme şirket direktörünün ehliyetine el konulması yönünde karar verdi.Direktör karar yönünde hareket etti ve yasa neyi gerektiriyorsa onu yaptı.Siz üzerinize düşeni yapmayı düşünüyor musunuz?.

İsmail Abidin: Ali Bey benim dostum. Elimden geleni yapacağım. Yurt dışından yeni geldim, konuyla ilgilenemedim. Ama Akmina Travel şirketine ait cezalar için gerekli adımları atacağım.

Star Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.