1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SÖZ KONUSU OLAY SKANDAL OLARAK NİTELENDİRİLDİ
SÖZ KONUSU OLAY SKANDAL OLARAK NİTELENDİRİLDİ

SÖZ KONUSU OLAY SKANDAL OLARAK NİTELENDİRİLDİ

Lefkoşa’nın ortasından geçen;

A+A-

Kıbrıs Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (KEMA), lağım sularının Lefkoşa’nın ortasından geçen dereye akıtıldığını iddia ederek, bunun sorumsuzluk, görev ihmali ve suç olmasının yanı sıra insan sağlığına önem verilmediğinin kanıtı olduğunu iddia etti.

KEMA Vakfı Başkanı Orhan Aydeniz yaptığı yazılı açıklamada,  söz konusu  olayı “skandal” olarak nitelendirerek, seçimle iş başına gelerek hizmet etme yükümlülüğü bulunanların böyle hatalı uygulama yapmaması gerektiğini vurguladı.

“Son birkaç aydan beri başkentimizde evlerin arasından akan dereye lağım sularının boşaltılması, tam da bu hatalı yönetim anlayışını açık bir şekilde ortaya koymaktadır” diyen Aydeniz,  salgın hastalıklara zemin hazırlayabilecek böylesi bir uygulamanın  belediyenin, hükümetin, çevreyle ilgili resmi kuruluşların varlığına da gölge düşürdüğün savundu.

Aydeniz, kanalizasyon sisteminde sorun çıkmasının  normal olduğunu ancak herhangi bir sorun çıkması durumunda, insan sağlığına zarar vermeyen seçenekler üzerinde durulması gerektiğini belirtti.

Orhan Aydeniz, “Kanalizasyon sularının dere yatağına boşaltılması, ilgililerin halkın sağlığının bozulmasını önemsemediğini gösteriyor. Bu nedenle, insan sağlığını ilgilendiren bu kadar önemli bir sorun karşısında bile duyarsız kalan belediye yönetimi yanında hükümetin de halktan özür dileyip görevi bırakmasının en onurlu davranış olacağı görüşündeyiz” ifadelerini kullandı.

Tak

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.